Стеван Црнобрња испраћен из "Борика" на Параолимпијске игре у Паризу

Дејан Кондић
Стеван Црнобрња испраћен из "Борика" на Параолимпијске игре у Паризу

БАЊАЛУКА - Стеван Црнобрња, члан Инвалидског одбојкашког клуба Борац и репрезентативац БиХ у сједећој одбојци, који ће учествовати на предстојећим Параолимпијским играма у Паризу, испраћен је данас из дворане "Борик" у "град свјетлости".

Прије три године, Стеван је такође испраћен из "Борика" на Параолимпијске игре у Токију, одакле се вратио са бронзаном медаљом. Са истим ентузијазмом, поново се опростио од својих домаћина.

Испраћају су присуствовали директор Спортског центра "Борик", Ненад Талић, и предсједник Скупштине Града Бања Лука, Љубо Нинковић. 

- Желим да изразим захвалност директору Талићу и предсједнику Нинковићу на подршци. Као и ранијих година, једина подршка за мене као спортисту долази из "храма спорта", и не само за мене, него и за наш клуб. Наступићу за репрезентацију БиХ као члан Борца, а ово је круна мог спортског сна. Надам се да ћемо постићи значајан резултат у Паризу и да ћу се вратити овдје са још једним успјехом који ћемо заједно прославити – рекао је Црнобрња.

Директор СЦ "Борик", Ненад Талић, изразио је понос што ова установа поново испраћа спортисту на Параолимпијске игре. 

– Стеван и његов клуб су амбасадори нашег града и Спортског центра "Борик", и ми ћемо их подржавати и даље. Медаље нису најважније; важан је спортски дух и њихова инклузија у друштво – истакао је Талић.

Срећу Стевану пожелио је и предсједник Скупштине Града, Љубо Нинковић, који је нагласио важност подршке оваквим спортистима у њиховим напорима да промовишу Град на међународној сцени. 

- Велика је част и задовољство што имамо прилику да испратимо спортисту попут Стевана Црнобрње на Параолимпијске игре у Паризу. Његов успијех на претходним играма, када се вратио са бронзаном медаљом из Токија, показује снагу воље, талента и посвећености - нагласио је Нинковић. 

Предсједник Скупштине града Бањалука је најавио иницијативу за истицање Ставанове табле са именом на Бањ брду, које су добили сви бањалучки олимпијски побједници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана