Стефан Бунић освојио друго мјесто на Европском првенству: Сребрна медаља остварење сна

Милан Зубовић
Стефан Бунић освојио друго мјесто на Европском првенству: Сребрна медаља остварење сна

БАЊАЛУКА - Са сребрном медаљом око врата члан Џијуџицу клуба Самурај из Бањалуке Стефан Бунић вратио се са Европског првенства у француском Лилу.

Млади Бањалучанин наступио је у категорији до 77 килограма и узраста до 21 године, а на путу до медаље побиједио је три противника да би у финалу морао да пружи руку представнику Грчке и честита му. Иако је пораз оставио мали жал јер је био надомак најсјајније медаље, није нимало разочаран оствареним. Бити други у Европи може се сматрати подвигом, а њему је ово друга медаља након што је прошле године био трећи на Свјетском првенству у Абу Дабију. Такмичење у Лилу започео је побједом против Шпанца Оскара Парахеса у осмини финала, затим је у четвртфиналу био бољи од Нијемца Тила Рунгеа и у полуфиналу од Француза Мустафе Камаре. У финалу бољи од њега био је Грк Ставрос Думас.

- Поносан сам на медаљу из Лила која је једнако битна као она освојена у Абу Дабију. Било је тешко доћи до ње и у мојој категорији било је 25 такмичара, а ја сам био постављен за четвртог носиоца, због чега сам био слободан у шеснаестини финала. Три борбе сам одлично одрадио. Прве двије добио са 50:0, а полуфиналну са 12:6. За мене је ово остварење сна, јер сам у кратком периоду стигао до друге медаље на великим такмичењима што представља подстрек за даљи рад - изјавио је Бунић за “Глас Српске”.

Момак који се овим спортом бави већ 14 година вјерује да је спреман за нова искушења у будућности.

- Сада ме чека прелазак у сениорску конкуренцију гдје ће бити још теже, али вјерујем да имам добру подлогу да наставим са борбама за одличја. Једноставно не планирам да станем на овоме и желим још медаља. Не желим да будем само неко ко наступа на такмичењима већ да се борим за медаље - нагласио је Бунић.

Са њим у Лилу били су тренери Милан Савичић и Немања Рапић.

- Све је било одлично у Француској и на врхунском нивоу. Тренери су били уз мене и сјајним савјетима спремили за борбе. Поред медаље, у сјећању ће ми посебно остати дружење са осталим такмичарима јер смо током борби бодрили једни друге и био је то заиста лијеп викенд - додао је Бунић.

Поред њега бронзом се окитио Филип Маринковић (Минотаур БЛ) у категорији до 73 кг и до 18 година, док је Урош Бојанић из Славије освојио злато у категорији до 73 кг узраста до 16 година.

Савичић поносан

Један од селектора екипа био је и тренер Минотаура Милан Савичић, а поред њега био је ту и Немања Рапић.

- Европско првенство је баш било прејако можда и јаче од Свјетског. Наступили смо са осам такмичара, троје их је освојило медаљу, што је велики успјех за нас ако се зна у каквим условима тренирамо. Заузели смо 16. мјесто у генералном пласману међу 25 држава од којих четири нису освојиле ниједно одличје. И остали наши такмичари били су добри, али овај пут нису имали спортске среће. Поносни смо на успјех наших бораца те се надамо новим медаљама у будућности - рекао је Савичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана