Стартује квалификациони турнир Еврокупа 1 за кошаркаше у колицима: Врбас јури финални турнир

Дејан Кондић
Стартује квалификациони турнир Еврокупа 1 за кошаркаше у колицима: Врбас јури финални турнир

БАЊАЛУКА - Квалификациони турнир Еврокупа 1 за кошаркаше у колицима стартује данас у Бањалуци, а завршава се сутра. Из редова домаћина ККИ Врбас поручују да су спремни и да једва чекају старт мечева.

Први човјек једне од најтрофејнијих екипа у граду на Врбасу Маринко Умичевић истиче да је организациони одбор одрадио велики посао и да је поносан на свој тим. Укупни трошкови износе око 60.000 КМ, а поред наше екипе на турниру још учествују, енглески Лондон, Падова из Италије, њемачки Келн и Градачац. Што се такмичарског аспекта тиче он жели да његова екипа оправда статус 31. тима на Европској ранг-листи и ако је могуће избори прво мјесто и пласман на финални турнир Еврокупа 1, који би ове године требало да се одржи у италијанском Кантуу.

- Све је спремно. Упознали смо наше госте с Бањалуком. Потрудили смо се да будемо добри домаћини. Екипа Змаја наступа ван конкуренције, пошто је састав Амстердама суспендован. Добро је што прво играмо против тима из Градачца да се загријемо. Сваки дан свака екипа игра двије утакмице. Згуснут је распоред, неће бити лако, није ни у валидној кошарци, али ми смо спремни. Домаћинства смо се прихватили зато што ове године прослављамо 20. рођендан клуба. Велика је ствар била да се добије овај турнир и то у конкуренцији Лондона, Келна и Падове. Једини у историји IWBF-а смо добили чисту десетку за организацију прије четири године и то се цијени. Хвала и људима из дворане "Борик", све су учинили да буде на високом нивоу. Покровитељ манифестације је град Бањалука, предсједник Српске Милорад Додик, а први нам је с 10.000 КМ помогао премијер Радован Вишковић. Идемо на прво мјесто. Знамо ко су нам ривали, али држимо се оне: "Бој не бије свијетло оружје, већ срце у јунака". Надам се да ћемо достојно представљати Бањалуку и Републику Српску - истакао је Умичевић.

Капитен ККИ Врбас Биљана Недић нагласила је да су спремни за предстојеће окршаје.

- Једва чекамо да почне такмичење и атмосфера у екипи је одлична. Добро смо се спремили и вјерујем да ћемо славити на овом квалификационом турниру. Желим да у име екипе захвалим нашем предсједнику Маринку Умичевићу који нам је обезбиједио све што је било неопходно и ми ћемо то узвратити добрим играма и резултатима - нагласила је Недићева.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА ВРБАСА:

Петак:

ККИ Врбас - Змај 11.15

Келн - ККИ Врбас 18

Субота:

Лондон - ККИ Врбас 11.15

ККИ Врбас - Падова 18

Првотимац Владо Шврака свјестан је тежине изазова.

- Добро смо их скаутирали, све знамо о њима и надамо се побједама - додао је Шврака.

Промотори турнира су прослављена кошаркашица Слађана Голић и дугогодишњи трофејни тренер Игокее Драган Бајић. Голићева је нагласила да јој је задовољство што је дио ове приче.

- Пуним срцем сам уз овај клуб. Прошли пут сам са Зораном Моком Славнићем исто била промотор, мало смо анализирали правила и ушли у срж овог спорта. Веома су занимљиве утакмице, сигурна сам да ћемо и овај пут видјети дивну игру наше екипе. Драго ми је што ћу их с Драганом Бајићем бодрити. Желим им сву срећу и да дође што више публике - рекла је Голићева.

Бајић је додао да је и њему част што је промотор овог такмичења.

- Увијек са задовољством се одазивам оваквим позивима. Честитам на организацији турнира. Срећно свим учесницима и нека Врбас буде најбољи - кратко је поручио Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана