Стартовала финална етапа бициклистичке трке “Београд-Бањалука 2022”

Срна
Foto: Скриншот

ДЕРВЕНТА - Из Дервенте је данас стартовала посљедња, финална етапа 16. Међународне бициклистичке трке “Београд-Бањалука 2022” током које ће учесници морати да савладају 155 километара до града на Врбасу.

Градоначелник Милорад Симић изразио је задовољство што је Дервента домаћин бициклиста, истичући да је већ 13 година дио ове приче.

“Данас смо и нашу дјечицу анимирали да учествују, да се мало такмиче, што не значи да у скорије вријеме неки од њих неће учествовати у овој трци” рекао је Симић новинарима.

Он је изразио захвалност организаторима трке која је окупила учеснике из већег броја земља и истакао успјешну сарадњу са њима.

“Добро је да понесу једну лијепу успомену из Дервенте, двије ноћи су ноћили у нашем граду. Побједнику унапријед честитам”, рекао је Симић.

Директор трке Владимир Куваља каже да је задовољан оним што су урадили он и његови сарадници, као и градови домаћини који су подржали цијелу организацију, а такмичаре је послужило и лијепо вријеме.

Куваља је навео да се посљедња етапа вози два круга кроз Дервенту, након тога иде се преко Српца, Развоја, Градишке и Лакташа до Бањалуке.

Завршница и проглашење побједника 16. Међународне бициклистичке трке “Београд-Бањалука 2022” биће одржана на плату између Банског двора и Храма Христа Спаситеља, гђе ће у 14.00 часова градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић уручити награде побједницима.

Свечаности ће од 16. 00 часова присуствовати и министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић.

Међународна бициклистичка трка “Београд-Бањалука”, у којој учествују такмичари из 30 земаља, међу којима су САД, Канада, Нови Зеланд, Словенија, Бугарска, Италија и Француска, стартовала је 13. априла из Београда.

Пољак Алан Банашек јуче је побиједио у четвртој етапи од Добоја до Приједора. Он је био најбржи и у првој етапи од Београда до Обреновца.

Побједник друге етапе био је бициклиста Филипе Фортин из њемачке екипе “Малоја пуш бајкерс” који је најбрже превезао дионицу од 122 километра од Обреновца до Бијељине.

Пољак Јакуб Качмарек побједник је треће, најтеже етапе Међународне бициклистичке трке “Београд-Бањалука”, која је вожена од Бијељине до Власенице.

Прва трка одржана је 2007. године уз учешће свега педесетак бициклиста на старту, а сада се за укупног побједника такмичи 175 бициклиста, што је, према правилима Међународне бициклистичке уније, максималан број.

Генерални покровитељ ове трке је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

Стални партнери у организацији трке су ресорна министарства за спорт Србије и Српске, министарства унутрашњих послова Србије и Српске, Представништво Републике Српске у Србији, као и градови домаћини етапа који годинама пружају несебичну подршку организаторима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана