Станковић: Припреме у Турској за чисту петицу

Танјуг
Foto: Архива

АНТАЛИЈА- Битно је да знамо шта радимо на терену у сваком моменту. Имена и поставе уопште нису битни, већ је важно да имамо наш идентитет. Припреме су протекле веома добро, комплетан утисак је чиста петица, рекао је тренер Црвене звезде Дејан Станковић по завршетку припрема у Турској.

Станковић је за клупску телевизију похвалио младе фудбалере, који су пуном паром радили на припремама и оправдали поверење, а посебно је задовољан појачањима.

"Охи и Пићини су два велика појачања за нашу екипу. Охи је пре свега један интелигентан момак и играч. Добро чита шансе и добро се креће на терену. Тачно је да сам тражио једно посебно име, али могућности су једно, а реализација нешто потпуно друго. Свакако није реч о штоперу. Што се Мотике тиче, ми смо прошли припреме. Видећемо како ће се он уклопити, што се брже адаптира, биће боље за све, каже Станковић.

Незаобилазан осврт био је и на тренутни играчки кадар Црвене звезде.

"Диони је добио прилику да се докаже, али се једноставно није уклопио. Није ушао у ритам ниједног тренутка, Звезда не може да чека никог. Код Живковића се види помак, он само може још да напредује. Од њега, као и од Фалка очекујем да буду наши џокери за наставак првенства. Када је реч о Бакајоку, он је и на прошлим припремама показао да се полако враћа, али за то је потребан континуитет".

Причао је Станковић и о мечу са Шахтјором, где је Звезда дјеловала доста брзо и офанзивно у нападу.

"Могли смо да бирамо да ли ћемо да станемо позади и да трпимо њихов посед или да одаберемо да играмо онако како то краси наше момке. Уз неке корекције које смо могли да урадимо пре тих дугих пасова, све се може поправити. Презадовољан сам утакмицом. Изгубили смо, али су момци одиграли фантастичан меч".

Осврнуо се стратег црвено-белих и на јесењу полусезону.

"Одиграли смо 35 званичних утакмица у прошлој години и признали киксеве, али исто тако и остварили велики успех пласманом у осмину финала Лиге Европе. Гледаћемо да окренемо точак среће на нашу страну, јер ћемо у 16 мечева ући као да је сваки финале. То вам обећавам. Навијач Звезде треба де се препозна међу нашим играчима. То је лична карта коју ја желим".

Велико освјежење у стручном штабу, како је навео, представља легенда Црвене звезде - Владимир Петровић Пижон.

"Он је за мене фудбалски отац. Имати њега у стручном штабу је ведрина, смех и догодовштине. Има доста тога да исприча и од њега може много тога да се научи. Прича једноставним фудбалским језиком и све што замисли може и да ти покаже", закључио је Станковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана