Станковић: Бићемо храбри као и кад је било "минус пет"

Тањуг
Foto: тањуг

Улог у дербију је велики, ово није трка на 100 метара, ово је маратон. Били смо храбри на "минус пет", бићемо и сада на "плус два", рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић уочи 167. вјечитог дербија против Партизана.

Он је конференцију за медије на стадиону Рајко Митић отворио емотивним поздравом Синише Михајловића навијачима црвено-белих на подршци током "друге борбе са леукемијом", а затим истакао да како у животу, тако и на терену нема одустајања.

"Овај стадион је увек наш 12. играч и ми ћемо се ослонити на наш квалитет. Дерби је утакмица где нема јурњаве, дерби одлучују седнице. Ми гајимо офанзивни фудбал, са калкулисаним ризиком и ништа неће бити промењено ни за овај дерби", јасан је Станковић.

На питање да ли би шампионска трка била готова ако Звезда побиједи рекао је: "Хајде да прво прође утакмица. Ако победимо, на добром смо путу, имаћемо озбиљну предност, плус пет. Ако се то деси, сервираћемо за меч, да се изразимо тениским речником", поручио је Станковић.

Он је констатовао да играју два најбоља српска тима и да очекује исто од судије Срђана Јовановића, односно да, ако је најбољи, буде непримјетан.

Утакмица између Црвене звезде и Партизана игра се сутра од 18 сати.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана