Станко Станковић након одличне партије против Криваје: Слога има сјајан потенцијал

Дарко Драгичевић
Станко Станковић након одличне партије против Криваје: Слога има сјајан потенцијал

ДОБОЈ - Рукометаши Слоге имали су тежак распоред на старту другог дијела првенства БиХ. Убједљива побједа над Кривајом (34:27) вратила је добро расположење међу играче тренера Миљана Станића.

У дуелу против Криваје блистао је десни бек Станко Станковић који је постигао 10 голова. Овим тријумфом Слога је завршила серију тешких мечева и најавила да у наставку такмичења може да се умијеша у борбу за горњи дио.

- Изузетно сам задовољан како смо изгледали у дуелу против Криваје. Одиграли смо полетно, на вријеме стекли предност коју смо држали током меча. Остварили смо важан тријумф за наставак такмичења јер уз квалитетан рад вјерујем да можемо кренути у горњи дио табеле. Најважнија је побједа, не гледам лични учинак јер смо тражили тријумф након пораза од Вогошће - истакао је Станковић.

Десни бек се нашао у новој улози у добојском тиму. Сада је један од најстаријих играча у екипи и од њега се очекује да искуством помогне младим играчима.

- За мене је то заиста нова улога, да сам међу најстаријим играчима у екипи. Већ сам се привикао и настојим да им олакшам игру. Слога има заиста млад и перспективан тим који може много да направи ако остане на окупу и наредних сезона. Момци су талентовани и вриједни тако да је уз њих лако играти. Тренер Станић користи сваку шансу да им да већу минутажу. Наравно ту сам да им помогнем искуством и вјерујем да у наставку можемо да будемо још бољи те да поправимо тренутни положај на табели - додао је Станковић.

Слогу сад очекују мечеви против екипа које се боре за опстанак. Добојски клуб у другом дијелу игра знатно брже.

- Екипа нам је млада полетна и воли брзу игру. Такође, настојимо да играмо што бољу одбрану и из тога све креће. Након добре одбране отварају нам се могућности за полуконтру и контру што саиграчи знају да користе и да долазимо до лаганих голова. Убрзали смо игру, са­д сам се и ја привикао на то тако да немам проблема - поручио је десни бек.

Слога је тренутно на деветој позицији са 18 бодова колико има и бањалучки Борац.

Коњух први тест

Након гостовања у Живиницама, Слога ће дочекати Херцеговину па ићи у Горажде. Ове двије екипе се грчевито боре за опстанак. Након тога чета Миљана Станића имаће два меча на домаћем терену. Дочекаће Грачаницу и Градачац и у тим мечевима тражити бодове којима би се пробили у горњи дио табеле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана