Шта ради Бојан Кркић: Изабрао је Шпанију прије Србије, а сада почиње каријеру у другом спорту

GS
Foto: BR

Некадашњи Барселонин "вундеркинд" и према прогнозама насљедник Лионела Мессија, Бојан Кркић, данас планира започети нову каријеру, далеко од фудбалског терена.

Иако су му тек 32 године, Кркић већ одавно не игра фудбал на највишем свјетском нивоу. У децембру је окончао сарадњу с јапанским Висел Кобеом, а од тог тренутка нема ангажман.

Но, чини се да му то не представља проблем. Заједно с бившим саиграчем Андресом Иниестом лансирао је бицикл који кошта 5.000 фунти. Бициклизам му је постао љубав и планира започети каријеру у овом спорту.

С Иниестом је покренуо бренд “Гуава Бикес”, са сједиштем у Барселони, а сада планира започети каријеру у бициклизму по макадаму и учествовати на неким тркама.

– То је добар начин да спојите спорт и друштвену активност. Могао бих ускоро учествовати у неким тркама и идем се припремати за њих. Бицикл ми се увијек свиђао, чак и као пријевозно средство, али већ неких пет година волим возити по макадаму. Кад год могу, изађем на своје руте, рекао је Кркић.

Бивши репрезентативац Шпаније, коју је одабрао иако је постојала могућност играња за Србију, истиче да му је фудбал помогао да има кондицију за бициклизам.

Бојан је у Барселону стигао с девет година, а дебитовао је за први тим док је био 17-годишњак. Провео је четири сезоне међу Барсиним сениорима и постигао је 41 гол на 162 утакмице.

У Европи је наступао још за Рому, Стоук, Милан, Ајакс, Маинц и Алавес. Носио је дрес Монтреала, као и јапанског Кобеа, наводи Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана