Шта ће рећи о Стефу Карију сада

ГС
Foto: Танјуг

По седми пут у историји франшизе, Голден Стејт вориорси су шампиони НБА лиге.

По четврти пут у седам година, Стеф Кари предводи "ратнике" до титуле у најбољем клупском кошаркашком првенству. По први пут освојио је признање најбољег у финалу. Питање које се поставља и које између осталих поставља и сам Стеф гласи: Шта ће критичари рећи о Стефу Карију сада?

Шест утакмица било је довољно да Голден Стејт забележи четири побjеде над екипом Бостон селтикса.

Један од два најтрофејнија клуба у историји НБА лиге, изгубио је и други меч у свом "Ти-Ди Гардену" и тако остао на скромних 17 Лери О'Брајан трофеја.

Са друге стране, тим из Сан Франциска својим витринама прикључује седму титулу најбољег свjетског клупског шампиона. 

За разлику од Бостона, које је своје титуле освајао прије много година и који је у посљедњих 36 сезона освојио један трофеј, Голден Стејт је синоћном побједом зацементирао свој статус најбоље екипе данашњице.

По четврти пут у посљедњих седам сезона, Ратници су били они који су уз шампањац и томпус прославили огроман успјех.

Доказали су Вориорси много тога овом титулом.

Доказали да им није потребан Кевин Дурент, да још увијек кроз драфт и добар скаутинг могу да саставе шампионску екипу, да систем који гаје може да сруши било ког противника и одбрану, да су јединствени и да их не можете копирати, да колико год били критични према њима и тражили им длаку у јајету, морате им одати поштовање и све заслуге.

Онај који је можда био и под највећим притиском и који је највише имаш шта да доказује, свакако је Стеф Кари, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана