Српски ватерполисти без полуфинала на ЕП, Мађари иду даље

Дарко Пашагић
Српски ватерполисти без полуфинала на ЕП, Мађари иду даље

ЗАГРЕБ – Ватерполисти Србије нису успјели да се пласирају у полуфинале европског првенства, које се игра у Хрватској, пошто су у четвртфиналу послије извођења петераца поражени од Мађарске са 14:15 (у регуларном току било је 10:10).

Кобна је била друга серија у којој је Марку Радуловићу приликом извођења казненог ударца лопта испала из руке. Сви преостали извођачи, њих девет, били су прецизни. Био је ово први пораз Србије од Мађара у елиминационој фази такмичења од 2004. године, а интересантно је да током цијелог меча ниједна репрезенатација није имала више од гола предности.

Од самог почетка сусрета видјело се да ће "Ватерполо класик" још једном донијети узбудљиву утакмицу у којој би само једна грешка могла одлучити побједника. Мађари су повели голом Давида Марсела Татраија, да би са два поготка, Страхиње Рашовића и Николе Јакшића, Србија стигла до предности. Узвратио је Татраи за 2:2, да би Душан Мандић својим првим голом поново донио предност својој репрезентацији. Ђерђо Фекете је донио нови резултатски егал, а онда Србија није искористила предност два играча више у базену и послије прве четвртине било је 3:3.

Мандић је на почетку другог периода постигао други погодак и то из петерца, а онда су Мађари са два гола Фекета и Вендела Вигварија поново стигли до предности. Резултатску неизвјесност вратио је послије контре Немања Убовић и са резултатом 5:5 отишло се на "полувријеме".

На почетку треће дионице Мађари су искористили предност играча више и преко Винцеа Вигварија дошли до предности, али је веома брзо Јакшић својим другим голом изједначио на 6:6. Потом је са са петерца био прецизан Винце Вингари и довео Мађаре до новог вишка. На половни треће четвртине у стријелце се уписао и Виктор Рашовић за ново изједначење, 7:7, који је потом постигао и други гол за предност Србије од 8:7. Татраи је искористио предност два играча више и трећим голом изједначио на 8:8. У самом финишу треће дионице Винце Вингари трећим голом у овој четвртини донио је предност Мађарској, која је на посљедњу паузу отишла при вођству од 9:8. 

Сјајна контра коју је у гол претворио Страхиња Рашовић на почетку посљедњих осам минута довела је до новог резултатског егала (9:9). Предност играча више Немања Вицо претворио је у погодак на минуту и 49 секунди до краја сусрета и било је то 10:9 за Србију. Већ у сљедећем нападу Винце Вигвари је изједначио на 10:10 и приступило се извођењу петераца послије којих је Мађарска отишла у полуфинале, а Србија у борбу за пласман од петог до осмог мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана