Српски теквондисти освојили три златне медаље на Галеб Трофеју Београда

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД- Српски теквондисти освојили су осам медаља на јубиларном 20. Галеб Трофеју Београда, који је одржан претходног викенда у новобеоградској хали "Ранко Жеравица" са учешћем чак 750 такмичара из цијелог свијета.

Конкуренција на Трофеју Београда је била далеко јача него на уобичајеним турнирима Г1 категорије, а Србија је освојила чак осам медаља у сениорској конкуренцији.

Прво су се у суботу представили кадети и јуниори, а најуспјешнији су били домаћи такмичари предвођени организаторима, текводисткињама и теквондистима ТКД Галеб. Недјељни програм донио је борбе сениорки и сениора у покушају да се дође до медаља, али и драгоцјених бодова на олимпијским ранг листама.

Три златне медаље освојиле су такмичарке из Србије, Вања Станковић је послије злата на Европском првенству стигла поново до најсјајнијег одличја, у категорији до 49 килограма, побједивши у финалу Немицу Адибу.

У категорији до 57 Ела Марић освојила је бронзано одличје, у категорији до 62 две теквондисткиње из Србије нашле су се на побједничком постољу, Нађа Тешић била је прва, Нађи Савковић припало је треће мјесто.

Треће злато, укупно пету медаљу у конкуренцији жена, освојила је Александра Перишић. Она је у категорији до 67 килограма у финалу била боља од Бургос Кастро из Шпаније. Надица Божанић није наступила због повреде.

Тројица мушкараца освојила су бронзане медаље, Новак Станић у категорији до 63 килограма, Жарко Крајишник до 68 и Стефан Таков у категорији до 80 килограма.

У укупном поретку Србија је најуспешнија са три златне медаље, а по двије су отишле у Њемачку, Шпанију и Египат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана