Велики успјех: Српски кик-боксери освојили 43 медаље на Свјетском купу

Танјуг
Велики успјех: Српски кик-боксери освојили 43 медаље на Свјетском купу

БЕОГРАД - Репрезентативци Србије у кик-боксу освојили су 43 медаље на Свјетском купу у Будимпешти, саопштено је данас.

Србију је на Свјетском купу у Будимпешти представљало 46 такмичара у категорији јуниора и сениора у мушкој и женској конкуренцији.

На Свјетском купу је учествовало 2.250 кик-боксера из целог свијета, а репрезентативци Србије су освојили 17 златних, 11 сребрних и 15 бронзаних одличја.

"Утисци су изванредни. Такмичило се много нових репрезентација са сјајним такмичарима, али показали смо висок ниво квалитета и заслужено смо освојили велики број медаља", изјавио је предсједник Кик бокс савеза Србије Душко Басрак.

"Биланс одличја је могао да буде још импресивнији, јер у неким мечевима у којима се ломио резултат недостајало нам је и мало среће. Такође, према признању званичних лица било је неких кардиналних судијских грешака, али генерално морамо да будемо више него задовољни. Турнир је био беспрекорно организован, у дворани се налазило чак пет рингова тако да ће ово бити драгоцено искуство за наше борце", констатовао је Басрак.

Селектор кик-боксера Србије Синиша Владимировић похвалио је цијели тим.

"Показали смо висок степен заједништва, међусобно су једни другима пружали подршку и заиста њихово понашање и залагање у рингу служи нам на част и понос. Ово је била одлична провера и слика је сада много јаснија. Већина репрезентативаца је потврдила статус, а неки ће морати да траже и чекају другу прилику", закључио је Владимировић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана