Српски дерби у Премијер лиги одбојкашица: Битка за Брчко

Дејан Кондић
Српски дерби у Премијер лиги одбојкашица: Битка за Брчко

БРЧКО – Сви аларми су попаљени, права на грешку одбојкашице Бимал Јединства више немају. Од утакмице трећег кола Премијер лиге против Борца у суботу (18) "принцезе" крећу у лов на бодове који значе опстанак. Изабранице Сандре Митровић посљедње су на табели и чврсто "држе фењер у својим рукама.

На сву муку, "принцезе" су елиминисане у четвртфиналу Купа Републике Српске, управо од Борца (1:3), и биће то први пут, од 2003. године, да не играју у финалу најмасовнијег такмичења.

Свјесна је главнокомандујућа са клупе "принцеза", која је некад и сама као играч проносила славу гиганта из Брчког, да то никако не иде у прилог овој генерацији Брчанки, али приоритет је да клуб из "најодбојкашкијег" града у БиХ остане у елити.

- Никад није била оваква ситуација у клубу. Још се и сама навикавам на ово стање.

Све сам прошла са овим клубом, одиграла и сама много утакмица за Јединство, али добро, шта је ту је, и ово ће се једном јуче звати. Можда је и боље што смо испали, јер додатни мечеви изискивали би и додатне финансијске трошкове, које покушавамо да сведемо на мимимум.

 Штета би било да Брчко, које је град одбојке остане без иједног клуба у елити.

Код нас се игра стварно добра одбојка, имамо пуно талената и било би стварно штета да догодине Брчко нема ниједног премијерлигаша.

Поражавајуће је да у четири године испадну три клуба из Премијер лиге. Нама је акценат на првенству.

Од Борца улазимо у серију четири, пет утакмица у којима ми реално имамо шансу да узмемо бодове, ако желимо да опстанемо у најјачем рангу.

Пробаћемо кориговати основне ствари које смо изгријешиле у куп утакмици против Борца, да бодови остану у Брчком – рекла је Митровићева.

Одбојкашице Борца ће у сриједу на мегдан градском ривалу Бањалука Волеју у полуфиналу Купа Републике Српске. Ипак, прије тога морају поново на мегдан "принцезама", овај пут у Брчком.

Тренер "црвено-плавих" Душан Кузмановић очекује сасвим другачију утакмицу у односу на окршај у Купу. - Презадовољни смо уласком у полуфинале, али битнија нам је лига.

Неће бити лако тамо, ипак је то Јединство, институција, каква год да је екипа. Максимално их респектујемо – рекао је Кузмановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана