Српске одбојкашице суверено на крову свијета

Г.С.
Српске одбојкашице суверено на крову свијета

Одбојкашице Србије одбраниле су титулу првака свијета побједом у финалу Свјетског првенства у Холандији над Бразилом резултатом 3:0 (26:24, 25:22, 25:).

Све српске одбојкашице су заиста изванредно блокирале, а предњачила је Јована Стевановић, која је уз Тијану Бошковић, била најбоља играчица сусрета.

Свјетску титулу освојиле су: Алексић, Бјелица, Бошковић, Буша, Дрча, Јегдић, Лазовић, Лозо, Михајловић, Миленковић, Мирковић, Поповић, Пушић, Стевановић, са селектором Сантарелијем.

Бразил је боље отворио меч и имао благу предност, која је потрајала до неких 10:10, а онда је Србија преузела иницијативу, мада су у завршници првог сета ушли у неизвијестан финиш.

Србија је имала двије сет-лопте, није их искористила, али јесте трећу грешком Бразилки за вођство и олакшање код свих српских играчица.

Други сет је почео идентично као први, с тим да је вођство Бразила потрајало нешто дуже. Чак је од 13:13 услиједила серија 3:0 и вођство Бразила 16:13, те је услиједио тајм-аут Данијелеа Сантарелија.

Од тог момента, на сервис долази Јована Стевановић и креће серија Србије од 7:0, којом се чинило да је ријешен други сет, али није било тако.

Бразил се вратио до 22:22, па смо поново имали драму, али да тако не буде побринуле су се српске одбојкашице, везале су нова три поена и повеле са великих 2:0 у сетовима.

Кажу да је "2:0 најопаснији резултат", али не и када су српске одбојкашице у питању. Два неизвијесна сета само су дала још већу снагу браниоцу титуле и Бразил је ускоро био разбијен у парампарчад.

Србија је у трећем сету имала 11:7, па 15:8, онда 17:10 и повратка за Бразил више није било.

Честитка одбојкашицама Србије

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је вечерас одбојкашама Србије титулу свјетског првака.

“Од срца честитам нашим одбојкашицама, селектору и цијелом стручном штабу Србије освајање златне медаље на Свјетском првенству. Хвала вам за све тренутке среће које сте нам приуштили, желим вам још много оваквих побједа у будућности.

Живјела Србија, живјела Република Српска!”, написао је Додик на “Твитеру”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана