Срђан Гаврић, капитен Борца: Коначно могу да помогнем тиму

Милан Зубовић
Срђан Гаврић, капитен Борца: Коначно могу да помогнем тиму

ШИРОКИ БРИЈЕГ - С много оптимизма кошаркаши Борца отпутовали су на посљедњи турнир Друге АБА лиге који данас стартује у Широком Бријегу, а Бањалучани већ од 18 часова играју утакмицу 11. кола против Подгорице.

Екипа Зорана Кашћелана држи друго мјесто на табели са седам побједа и три пораза колико још имају Златибор, Сутјеска и Крка. Управо с њима “црвено-плави” ће водити велике битке за што бољу позицију пред плеј-оф, а занимљиво је да, иако другопласирани, још нису осигурали наступ у завршници јер Подгорица, Пелистер, Широки и Слога имају скор 6-4, док је Хелиос лидер с 10-0.

Капитен Борца Срђан Гаврић коначно ће бити на располагању тренеру Кашћелану. Кошаркаш који игра на позицији бека и чија је првенствена оријентација игра у дефанзиви дуго времена вукао је повреду прста па није могао дати свој пуни допринос.

- Коначно ћу да заиграм како треба јер претходне двије утакмице које сам одиграо у Другој АБА лиги нису биле ништа посебно већ сам више улазио у игру да се други играч одмори. Било ми је тешко током сезоне јер сам као капитен био с тимом, гледао саиграче, проживљавао утакмице с њима, а нисам им могао помоћи тако да ми је то много досадило. Они се радују утакмицама док сам ја морао све то да гледам са стране. Сада сам ту и надам се новим побједама - рекао је Гаврић за “Глас Српске”.

Борац је побиједио Подгорицу три пута у четири меча, а екипе се довољно познају иако је било доста промјена играчког кадра на обје стране.

- Побједом бисмо потврдили наступ у плеј-офу што би за нас био велики успјех, али желимо да заузмемо што боље мјесто на табели јер оно доноси лакшег противника у разигравању. Противника добро познајемо. Екипа има неколико одличних странаца који су незгодни, чврсти на обје стране терена тако да морамо одговорити јаком енергијом и наметнути свој ритам. Посебну пажњу у нашој игри морамо посветити изгубљеним лоптама што нас много мучи у посљедње вријеме - истакао је Гаврић.

Меч 12. кола Борац ће играти против ТФТ-а у сриједу од 21 час, док ће у истом термину играти и сусрет посљедњег 13. кола када ће за противника имати Шенчур.

Парови

Понедјељак: Горица - ТФТ (15), Борац - Подгорица (18), Вриједноснице - Шенчур (21). Уторак: Хелиос - Слога 815), Широки - Спарс (18), Пелистер - Крка(21). Сриједа: Сутјеска - Златибор (15), Шенчур - Горица (18), ТФТ - Борац (21). Четвртак: Слога - Пелистер (15), Широки - В. Осијек (18), Подгорица - Хелиос (21). Петак: Спарс - Златибор (15), Крка - Сутјеска (18), Борац - Шенчур (21). Субота: Хелиос - ТФТ (12), Пелистер - Подгорица (15), Горица - Широки (18). Недјеља: В. Осијек - Спарс (12), Златибор - Крка (15), Сутјеска - Слога (18).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана