Срђан Ђоковић: Верујем да ће Новак ићи у Њујорк

Милан Зубовић
Foto: starsport

БАЊАЛУКА - Срђан Ђоковић, отац најбољег српског тенисера Новак Ђоковића, вјерује да ће његов син ипак добити дозволу да наступи на УС опену иако вријеме неумитно истиче, а посљедњи гренд слем сезоне почиње 29. августа.

Сходно протоколима америчких власти Новаку је као страном држављанину забрањен улазак у државу јер није вакцинисан против вируса корона.

- Новак је желео да дође у Бањалуку на прославу 30. рођендана Тениског савеза Републике Српске, али чека о вести односно да ли ће се америчке власти смиловати да га приме да игра УС опен у Њујорку. Нажалост, та неизвесност траје већ седмицама и надамо се да ће бити прекинута данас или сутра. Надамо се да ће преовладати спорт, а не неки други интерес и да ће Новак ићи у Њујорк и да ће га освојити као што је освојио Вимблдон пре неколико седмица - истакао је Срђан Ђоковић.

Годинама уназад, Срђан је често у Бањалуци гдје је радо виђен гост, а посебно је одушевљен Националним тениском центром Републике Српске.

- То је фантастична ствар. Ви имате Тениски центар, уствари ми, јер се никада не раздвајамо нити ћемо се раздвајати. Нажалост, у Србији и даље немамо тениски центар и то је показатељ да ви идете испред нас јер сте у специфичној ситуацији. Председник ТСС Мирко Петровић је рекао да траже разне начине, колико је у нашој моћи, да помажемо тенис у Републици Српској, а то је као да помажемо тенис у Србији. Јубилеј Тениског савеза Српске, 30 година као и 20 година челенџера, је фантастичан показатељ да је један велики континитет у питању и не сме да бити прекинут ни по коју цену - рекао је старији Ђоковић.

Поновио је да у животу треба имати циљ који ће можда бити остварен, а ако га немате онда се неће остварити.

- Тенис је спорт који је основан у богатим земљама и којег је играла господа из западног света, али више није привилегија њих већ и нас малих земаља и малих народа под знацима навода. Уствари ми смо велики народ и немамо чега да се стидимо. Новак и пуно тенисера из Србије стварно су пронели славу овог спорта у свету и то не само тениса већ и Србије, српског народа и целог слободарског света. Показао је да се у најтежим временима санкција, бомбародовања, очајног живота... може направити свашта од живота када се стварно жели - додао је Срђан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана