Србин на врху листе најшокантнијих трансфера: Британци га ставили заједно са Тевезом, Маскераном, Ериксеном...

ГС
Србин на врху листе најшокантнијих трансфера: Британци га ставили заједно са Тевезом, Маскераном, Ериксеном...

Британски портал " Give me Sport " објавио је поводом преласка Џесија Лингарда у Нотингем Форест листу од 25 најшокантнијих трансфера у свијету фудбала, а на њој се налази и један Србин!

Додуше Србин који није заиграо за национални тим ове земље јер је изабрао да наступа за Шпанију.

У питању је наравно Бојан Кркић и његов прелазак у Стоук.
"Након што су га у једном тренутку прозвали сљедећим Лионелом Месијем, Бојанова одлука да Барселону замијени Стоуком свакако је била изненађење. Шпанац се, веровали или не, у клубу задржао пет сезона те заиграо чак и у Чемпионшипу", наводи се у тексту британског портала.
На врху листе је прелазак Хавијера Маскерана и Карлоса Тевеза у Вест Хем 2007. године, потом слиједи одлазак Џеј Џеја Окоче из ПСЖ-а у Болтон, а ту је и трансфер тада још младог Ђенара Гатуза из Перуђе у Глазгов Ренџерс. 

Можда сте и заборавили неке од трансфера на листи, али Џои Бартон је 2013. године потписао за Марсеј, а Естебан Камбијасо је био у Лестеру. Ту су и трансфери Жулијена Фобера у Реал, Жуниња у Милдзбро, Никласа Бентнера у шампионски Јувентус, али и недавни прелазак Филипеа Кутиња у Астон Вилу, преноси Мондо.

Сјетили су се у " Give me Sport " и неких давних трансфера па су ту прелазак Лутера Блисета из Вотфорда у Милан 1983. године или чувени долазак Алија Дије у Саутемптон.

На листи је и одлазак Џека Вилшира у дански Орхус, Мартина Брајтвајта у Барселону, Ерика Шупо Мотана у ПСЖ, али и повратак фудбалу Кристијана Ериксена у дресу Брентфорда.

Није запостављен ни женски фудбал, па су тако на листи преласци Алекс Морган у Тотенхем, Карли Лојд у Манчестер сити, Тобин Хит у Арсенал и Ени Алуко у Јувентус.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана