Србија рутински савладала Алжир и уписала прву побједу на СП у рукомету

ГС
Србија рутински савладала Алжир и уписала прву побједу на СП у рукомету

КАТОВИЦЕ - Рукометаши репрезентације Србије рутински и убједљиво су савладали селекцију Алжира 36:27 (16:13, 20:14) у оквиру првог кола Групе Е на Свјетском првенству.

Изабраници селектора Тонија Ђироне су од старта меча наметнули сопствени стил игре који рукометаши Алжира нису могли да испрате до краја, што је резултирало побједом Србије, преноси РТС.

Србија је у првом полувремену постигла 16 голова из 27 шутева и зарадила три искључења.

Земље региона

Рукометна репрезентација Хрватске на ужасан начин отворила је Свјетско првенство поразом од Египта резултатом 22:31.Египат је од самог почетка показао бољу партију у сусрету.

Међу репрезентацијама из регија тежак пораз претрпјела је и Сјеверна Македонија. Норвежани су вечерас били незаустављиви, а то најбоље показују серије од пет, а потом и од шест погодака у низу. Норвешка је славила против Македонаца резултатом 39:27.

У осталих шест сусрета, Аргентина је поражена од Холандије (19:29), Мароко је поражен од Сједињених Америчких Држава (27:28), Бахреин и Тунис су ремизирали (27:27), Њемачка је побједила Катар (31:27), Данска је славила против Белгије (43:28).

Сутра је на распореду осам нових сусрета Свјетског првенства, а из региона наступају Црна Гора и Словенија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана