Србија пала послије пет година: Стојачић промашио шут за злато

ГС
Foto: FIBA 3X3

БЕЧ- Баскеташи Србије нису успјели да освоје Европско првенство, пошто су у веома узбудљивом финалном мечу поражени од селекције Аустрије резултатом 18:17.

Српски тим није најбоље започео меч. Прво је Мурати умакао Бараћу и поентирао из хорога, да би промашај Стојачића Аустријанци експресно казнили и повели са 2:0.

Аустријанци су стигли и до 4:1, да би послије фаула Стојачић промашио слободно бацање. Ипак, послије лијепе акције Бараћ се позиционирао под кошем и смањио предност.

Већ у сљедећем нападу Брунер је погодио двојку, а Бараћ је опет био сигуран под кошем. Послије тајм-аута српски тим је заиграо боље, али је Зонел умакао Стојачићу и поново одвео Аустрију на пристојнију разлику - 8:5.

Српска селекција се након тога у потпуности вратила у меч преко Стефана Којића који је погодио двије узастопне двојке и једном поентирао послије полагања за великих 14:12.

Имала је српска селекција вођство од 15:13, али су Брунер, а потом и Мурати преокренули резултат, а на семафору је стајало 16:15.

Ушло се у егал завршницу, Аустријанци су повели са 19:18, а послије неискоришћених напада Стојачић је шутирао ван линије 6,75, али лопта није хтjела кроз обрућ, па је титулу шампиона Европе пригрлила селекција Аустрије, пише Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана