Србија има највише, а БиХ најмање спортиста на Олимпијским играма у Паризу!

GS
Србија има највише, а БиХ најмање спортиста на Олимпијским играма у Паризу!

Из држава насталих распадом Југославије, Србија ће имати најбројнију делегацију са чак 112 спортиста на предстојећим Олимпијским играма у Паризу.

Олимпијске игре почињу за пет дана, а у Паризу ће из земаља тзв. региона највише представника имати Србија - чак 112.

Потом слиједи Словенија са 90, Хрватска је на трећем мјесту са 73 учесника, а онда слијее Црна Гора (19), тзв. Косово (9), Сјеверна Македонија (7) и посљедња Босна и Херцеговина са само пет олимпијаца.

Олимпијце Србије данас је испратио предсједник Александар Вучић а заставу ће на церемонији отварања Игара у Паризу носити одбојкашица Маја Огњеновић уз ватерполисту Душана Мандића, а осим ове двије селекције, Србију ће представљати још четири екипе: кошаркаши и кошаркашице, одбојкаши, баскеташи и тимови у кајакашком четверцу. Наравно, ту је и велики број индивидуалних спортиста, од којих је несумњиво најзначајнији најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић, који се прије пута у Париз одмара у црногорском приморју.

БиХ ће с друге стране имати само петоро спортиста и то: Лана Пудар и Јован Лекић (пливање), Лариса Церић и Александра Самарџић (џудо), те Месуд Пезер (атлетика - бацање кугле), а заставу БиХ ће носити Лариса и Месуд на отварању, односно Лана на затварању Играра, преноси Мондо.

Учесници ОИ у Паризу из регије

Србија 112
Словенија 90
Хрватска 73
Црна Гора 19
Тзв. Косово 9
Сјеверна Македонија 7
Босна и Херцеговина 5

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана