Србија и БиХ добили ривале на Европском првенству

Д.Д.
Србија и БиХ добили ривале на Европском првенству

Рукометна репрезентација Србије играће наредне године у Њемачкој на Европском првенству у Групи Ц у Минхену са Исландом, Мађарском и Црном Гором, одлучено је у Диселдорфу.

Прве двије селекције избориће наредну фазу, а друга фазе играће се у Келну. Исланд и Мађарска тренутно нису боље селекције од Орлова, па ће бити велика борба за прва два мјеста. Црна Гора из последњег шешира је аутсајдер, али далеко од тога да не може да изненади у групи.

Исланђани ће са Србијом да буду ривал и за олимпијске квалификације у Паризу 2024. године. Рибари су разочарали на Свјетском првенству . Мађарска је била осма на свету, док су Црногорци у јануару били 18. Објективно, Исланђани су најслабија репрезентација из првог шешира. Мађари су, послије краха на ЕП прошле године, одиграли одлично у Пољској и Шведској ове године, били су четвртфиналисти. На клупи седи Шпанац Чема Родригез који је са Бенфиком освојио Лигу Европе. Црна Гора је завршила еру са Зораном Рогановићем , а нови селектор је некадашњи трофејни голман репрезентације Србије Владо Шола.

БиХ такође је имала добар жријеб и може да се нада проласку.

ГРУПА А (ДИСЕЛДОРФ, БЕРЛИН): Француска, Њемачка, Македонија, Швајцарска
ГРУПА Б (МАНХАЈМ): Шпанија, Аустрија, Хрватска, Румунија
ГРУПА Ц (МИНХЕН): Исланд, Мађарска, Србија, Црна Гора
ГРУПА Д (БЕРЛИН): Норвешка, Словенија, Пољска, Фарска Острва
ГРУПА Е (МАНХАЈМ): Шведска, Холандија, БиХ, Грузија
ГРУПА Ф (МИНХЕН): Данска, Португалија, Чешка, Грчка

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана