Спуштена завјеса на 20. издање џудо турнира Лакташи опен: Поносни на јубилеј

Милан Зубовић
Спуштена завјеса на 20. издање џудо турнира Лакташи опен: Поносни на јубилеј

ЛАКТАШИ - Џудо клуб Лакташи један је од ријетких колектива са простора Републике Српске који се може похвалити организацијом турнира који траје 20 година.

Све је почело 2003, као меморијал “Синиша Вукелић Сина”, који је растао сваке године да би након десетог одржавања преименован у Лакташи опен. Управа клуба поносна је на све урађено до сада, а посљедњи турнир окупио је 1244 такмичара из 78 клубова који су стигли из девет држава.

- Срећни смо и радосни због јубилеја који смо обиљежили ове године. Стекли смо много искуства организујући турнир и слободно можемо рећи да је он постао традиционалан. Поносни смо на чињеницу да окупимо више од хиљаду такмичара, што може поћи за руком само ријеткима. Сви наши гости били су одушевљени квалитетом турнира, јер су имали прилику да се боре против освајача медаља са европских такмичења. Многи од њих су остали неколико дана да поближе упознају Лакташе и Бањалуку, из којих ће понијети лијепе успомене те на лијеп начин причати о Републици Српској и сигурно ће се вратити идућих година - истакао је спортски директор ЏК Лакташи Синиша Ђукић.

Резултати његове екипе нису улазили у статистику док појединци нису били међу награђенима. Иако је завјеса на овај догађај тек спуштена, припреме за наредни турнир већ су кренуле.

- Ово је наших тек првих 20 година и желимо да турнир организујемо бар још 20 година, а затим да ту обавезу на себе преузму наши млађи чланови те да увијек минимално имају хиљаду такмичара. Вјерујемо да ће ускоро проћи пандемија, јер нам је неколико екипа отказало долазак због строгих прописа у њиховим државама. Поред овог турнира у плану нам је да ове године у Лакташима организујемо Европски куп за јуниоре и јуниорке - истакао је Ђукић.

Прве три екипе у генералном пласману добиле су новчану награду, као и најбројнија екипа (Крајина из Бањалуке), баш као и појединци у категорији 73, 81, 90 и 100 плус килограма. Најуспјешнији у категорији 100+ килограма у којој је некад наступао трагично настрадали Синиша Вукелић је Енеј Маринић из мариборског Браника. Најуспјешнији тренер Жељко Шиљеговић (Фамос), а најмлађи такмичари су Андреј Симић (1. мај 2017. ) и Елена Миладиновић (19. новембар 2017). Пласман: Академик (Никшић) 61, Фамос (Источна Илиџа) 58, Звијезда (Бањалука) 39, Цемент (Беочин) 38, Фајтер (Обреновац) 37...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана