Спрема се пакао за Реал

Г.С.
Спрема се пакао за Реал

ЛИВЕРПУЛ - Ливерпул сања освету! У репризи прошлогодишњег финала Лиге шампиона (21 час) енглески тим жели да елиминише браниоца титуле Реал Мадрид и тако се реваншира за пораз.

Енглески тим је везао двије побједе у шампионату па је то екипи донијело самопоуздање пред дуел са “краљевским клубом”. Тренер Јирген Клоп не жели да се сјећа финала Лиге шампиона јер истиче да постоје битне разлике пред нови дуел.

- Реал Мадрид је европски рекордер и част је играти против њих. Биће другачије него прошле сезоне јер се састајемо сад у фази кад се играју двије утакмице и на то мислимо. Очекујем велику подршку на “Енфилду”, мислим да смо сви свјесни важности тренутка и шта треба да урадимо како бисмо дошли до предности пред реванш - изјавио је Јирген Клоп, менаџер Ливерпула.

Пред “краљевским клубом” је мјесец дана пакла. У 26 дана играчи Реала ће одиграти, седам утакмица које дефинитивно могу да им у потпуности одреде сезону. Након дуела против Ливерпула, Мадриђани имају два велика дербија против Атлетико Мадрида и Барселоне, затим тешко гостовање код Бетиса. Потом ће имати два меча на домаћем терену. Дочекаће Еспањол, па 15. марта у реваншу Ливерпул, да би све заокружили гостовањем код Барселоне.

Тренер Карло Анћелоти саопштио је списак 23 играча који ће бити у конкуренцији за први меч осмине финала Лиге шампиона против Ливерпула. На списку се налази капитен Реала Карим Бензема, који је пропустио меч са Осасуном (0:2). Међутим, на списку нема Тонија Кроса и Орелијана Чуаменија, који због повреде нису играли ни на мечу са Осасуном.

- Очекује нас врхунски и истовремено веома тежак меч. Сигуран сам да ће бити одлична атмосфера и на “Енфилду” и на “Бернабеуу”. Очекујем спектакуларан двомеч. Моји играчи су мотивисани упркос проблемима које имамо око састава, тако да вјерујем да можемо из овог двомеча да изађемо као побједници - истакао је Анћелоти.

Наполи у Франкфурту

Прошлогодишњи освајач Лиге Европе Ајнтрахт не жели да стане са успјесима. Уз сјајну подршку навијача желе да изненаде Наполи који је лидер италијанског првенства и да у првој утакмици остваре побједу без примљеног гола. На другој страни, Наполи је у серији од пет везаних побједа и тај низ не жели да прекида.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана