Спрема се чистка у свлачионици Реал Мадрида на љето: “Краљ” на операцији

Г.С.
Спрема се чистка у свлачионици Реал Мадрида на љето: “Краљ” на операцији

МАДРИД - Један од највећих свјетских фудбалских клубова, Реал Мадрид би требало да наредних мјесеци доживи потпуну реконструкцију играчког кадра, а све с циљем да се започне нова ера, са новим звијездама.

Вођа тог новог пројекта требало би да буде Килијан Мбапе, а јасно је да Мадриђани нису одустали ни од Ерлинга Халанда. Међутим, да би тако скупе аквизиције биле могуће, потребна је озбиљна чистка у садашњем ростеру. Због тога “Марка” пише да ће мадридска свлачионица на љето имати састанак с пластичним хирургом. Тиме се алудира на драстичне промјене лица екипе које ће се несумњиво догодити. Та чистка спрема се одавно, а убједљив пораз Барселоне (0:4), који није угрозио прво мјесто “краљева” у Ла Лиги, само је натјерао Флорентина Переза да убрза све те процесе и гурајући у медије планове за љето покуша да забашури ту бламажу. Трансфер листа је састављена и сада је већ јавна. “Краљевски клуб” ће током љетњих мјесеци учинити све да се ријеши осморице првотимаца (Герет Бејл, Еден Азар, Марсело, Иско, Лука Јовић, Маријано Дијаз, Дани Себаљос, Хезус Ваљехо), па ако у томе успије, буџет за плате биће ослобођен годишњих обавеза тешких чак 112.660.000 евра, каже прецизна рачуница!

У преводу, долазак Килијана Мбапеа и његова астрономска примања (око 40.000.000 евра на годишњем нивоу) биће лако сервисирани, с тим да ће остати простора у буџету за најмање још једну звијезду сличног калибра.

Марселу, Бејлу и Иску истичу уговори и они напуштају “Сантијаго Бернабеу” као слободни играчи. Марсело одлази послије 23 трофеја и на његовој плати уштедјеће се близу 22.000.000 евра. Бејл са четири трофеја Лиге шампиона и укупно 106 голова ослободиће још 30.000.000 у буџету за плате, док ће одласком Иска остати више од 13.000.000 евра.

Учинак Јовића међу “краљевима” је далеко од очекиваног и сигурно би га се и раније ријешили да не гледају како извући што више од уложених 60.000.000 евра у његов трансфер. Слична ситуација је и са Маријаном.

Азар је дошао да одмијени Кристијана Роналда и испао један од највећих промашаја. Попут Јовића, неће га бити лако удомити, јер је превише коштао. Ваљехо не игра ни у мање важним утакмицама, баш као ни Себаљос, који би могао да заврши у Бетису, одакле је прије шест година дошао у Реал. Све у свему, јасно је да ће “краљеви” у наредној сезони са новим изгледом започети нову еру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана