Спортистима Сокоца осам медаља из Ужица

Srna
Foto: Srna

СОКОЛАЦ- Спортска екипа општине Соколац освојила је двије златне, двије сребрне и четири бронзане медаље на 59. Међуопштинским омладинским спортским играма "Ужице 2024", рекла је Срни самостални стручни сарадник за спорт у општини Соколац Вера Мијатовић.

Она је подсјетила да су златне медаље за ову екипу освојили, Александар Лучић у бацању копља и Исидора Боровчанин у катама појединачно и сребрне Ратко Ђуровић у бацању копља и женска екипа у стрељатву коју чине, Ана Пејић,Тамара Максимовић, Маријана Мијатовић и Тамара Лиздек.

Бронзане медаље припале су Сари Лучић у скоку у вис,Емилији Радоњић у троскоку, Викторији Краљевић у каратеу – борбе појединачно до 68 килограма и женској екипи у планинарској оријентацији у саставу, Милица Делић, Драженка Гаврић и Наташа Мутабџија.

Мијатовићева, која је и члан Скупштине МОСИ, изразила је задовољство што је у генералном пласману женска екипа Сокоца заузела друго мјесто и упутила честитке екипи спортиста ове општине која је добила пехар "Фер плеј" као најбоља екипа на 59. МОСИ у спортском понашању.

Општину Соколац на овим играма представљао је 45 такмичара и вођа екипа.

МОСИ "Ужице 2024" завршене су јуче додјелом пехара најуспјешнијим екипама по дисциплинама, а наредне 60. МОСИ одржаће се у Вишеграду.

На овим играма у Ужицу учествовало је 306 екипа, из 31 општине са тромеђе Србије, Црне Горе и БиХ/Републике Српске и Федерације БиХ/. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана