Спортисти Русије и Српске ускоро на заједничким припремама

Танјуг
Спортисти Русије и Српске ускоро на заједничким припремама

БЕОГРАД- Сарадња спортских савеза Русије и Републике Српске, која између осталог, подразумијева заједничка такмичења, припреме, тренинг центре, кампове и размену тренерског искустава, заживјеће у најкраћем могућем року, саопштено је послије данашњег састанка у Београду између директора Центра за спортску сарадњу Српске и Србије и првог човјека трке "Београд - Бањалука" Владимира Куваље и амбасадора Русије у Србији Александра Боцан Харченка.

Куваља је крајем септембра учествовао на Међународном спортском форуму у руском граду Кемерово, када је обавио низ састанака са представницима тамошњих спортских савеза и најважнијим људима Министарства спорта и Олимпијског комитета Русије.

"Ово је велики дан за спорт и спортисте, а то ће се врло брзо показати тачним. Као бивши спортиста одлично знам да су тренинзи и припреме са бољим од себе најкраћи пут за поправљање сопствених перформанси. Имати привилегију да тренирате са најбољим, а Руси то јесу, сигурно је сјајна ствар за све наше спортисте и сигуран сам да ће је многи од њих искористити на најбољи начин. Очекујем да већ до краја године почне својеврсна размена спортиста из свих спортских грана, до тада морамо да решимо бирократска питања што не би требало да буде никакав проблем, јер је ово заједнички интерес обjе земље", рекао је Куваља.

Он је добио подршку новог предсједника Републике Српске Милорада Додика да сви договори заживе у пракси.

"Познато је колико Додик воли спорт и колико се залаже за све наше спортисте. Такође, његов однос и политика према Русији отворили су нам много врата, а наше је да наставимо тим путем и везе учинимо нераскидивим. Сигуран сам да ћемо успјети у нашој намјерама пре свега за добробит спортиста, који су најбољи амбасадори једне земље. Исто је и у Србији чији спорт је значајно напредовао од доласка Александра Вучића", нагласио је Куваља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана