Спортисти године у Зворнику Александар Петровић и Зорана Сандић

Срна
Спортисти године у Зворнику Александар Петровић и Зорана Сандић

ЗВОРНИК - Александар Петровић, играч Одбојкашког клуба “Дрина”, проглашен је вечерас за најбољег спортисту града Зворника у 2021. години, док је најбоља у женској конкуренцији Зорана Сандић, члан Теквондо клуба “Зворник” у ВТФ верзији.

Петровић је на два првенства Балкана наступао за кадетску и јуниорску репрезентацију БиХ. Проглашен је за најбољег сервера у Првој лиги Републике Српске. На утакмицама је у просјеку постизао више од 20 поена.

Сандићева је пет година репрезентативка БиХ. На Свјетској ранг-листи заузима треће мјесто у јуниорској конкуренцији. На првенству Републике Српске проглашена је најбољом сениорком првенства, док је на првенству БиХ била прва и у јуниорској и у сениорској конкуренцији и проглашена је најбољом јуниорком првенства.

На међународним турнирима у прошлој години освојила је три златне, једну сребрну и једну бронзану медаљу. Добитница је награде за 10 перспективних спортиста Републике Српске.

Пехаре и награде Сандићевој и Петровићу уручио је градоначелник Зоран Стевановић на манифестацији “Избор спортисте године града Зворника”, честитајући спортистима на овом успјеху.

Он је поручио свима који се баве и који ће се бавити спортом да се од малих ногу уче фер-плеју.

“Град Зворник ће наставити да улаже у спорт и у изградњу спортске инфраструктуре, да улаже у спортске клубове и колективе како би суграђани добили прилику да вјежбају, да се баве спортом, да стичу ону врсту радних навика коју је могуће стећи само и искључиво бавећи се спортом”, рекао је Стевановић.

Сандићева је истакла да јој је велика част и задовољство што је међу толиким спортисткињама изабрана за најбољу и додала да јој додијељена награда представља подстрек и мотивацију у даљој каријери.

Петровић је рекао да му је изузетно драго што је добио признање спортисте године града Зворника и да ће се потрудити да и у наредним годинама добром игром оправда ову награду.

Он је поручио спортистима да буду истрајни у остваривању својих циљева, јер се рад и труд увијек исплате.

За најбољег тренера проглашен је Владан Ерић, тренер Омладинског кошаркашког клуба “Дрина Принцип”, док је најбољи тренер млађих категорија Теквондо клуба “Зворник” Младен Ристић.

За најбољи спортски клуб проглашен је Кошаркашки клуб “Дрина Принцип”, који биљежи одличне резултате посљедњих сезона и константно је у врху табеле. У протеклој сезони, након више од 15 година, пласирали су се у финале плеј-офа и били вицепрваци Републике Српске. Тренутно су други на табели са великим шансама за плеј-оф и пласман у премијер лигу БиХ.

За спортске амбасадоре Зворника проглашени су Мирко Ждрало, тренер Боксерског клуба “Обилић” и селектор женске боксерске репрезентације Србије свих узраста, затим Мирослав Стевановић, који игра за Фудбалски клуб “Сервет” из Швајцарске и Жељко Чорић, капитен у Одбојкашком клубу “Тур волеј” у Француској.

Најбољи спортски радник године је Милан Лазаревић, члан управе Фудбалског клуба “Будућност” из Пилице код Зворника.

Специјална признања за допринос развоју спорта уручена су Николи Дробњаку, кик боксеру, за освојену сребрну медаљу на свјетском првенству, Сари Ћирковић, члан Бокс куба “Обилић”, за освојену сребрну медаљу на европском првенству.

У музичком дијелу ове манифестације наступили су чланови Првог пјевачког друштва “Изворник”, те ученица Основне музичке школе “Војин Комадина” Ирена Спасојевић уз музичка пратња професора Љубише Поповића.

Традиционални спортски догађај, који је прошле године, након 23 године заредом, изостао због пандемије вируса корона, одржан је у оквиру традиционалне културне, духовне и спортске манифестације “Светосавска недјеља”, посвећене првом српском архиепископу и просветитељу Светом Сави.

“Светосавска недјеља”, која је почела 24. јануара, биће завршена у сутра представом за дјецу “Циле, размажено пиле”, у извођењу бијељинског позоришта “Маслачак”.

Организатор “Светосавске недеље” је Град Зворник у сарадњи са Српским просвјетним и културним друштвом “Просвјета”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана