Спектакуларни 56. Субербоул оправдао очекивања: Ремси у финишу до титуле

Агенције
Foto: Танјуг/АП

ЛОС АНЂЕЛЕС - Лос Анђелес Ремси освојили су ноћас на свом стадиону 56. Супербоул побиједившишу узбудљивој завршници сјајне Синсинати Бенгалсе 23:20.

Спектакуларан спортски догађај завршен је на начин који се чешће виђа на филмском платну, него на терену - фаворити су побједу однијели буквално у посљедњем нападу. Доминирали су Купер Кап и Арон Доналд.

Ломбардијев трофеј по други пут долази у витрине Ремса, а прошли пут су шампиони били 1999. године када се франшиза налазила у Сент Луису.

За најкориснијег играча утакмице (МВП) проглашен је Купер Кап, хватач Ремса, који је одлучио меч у самом финишу.

Ноћашње финале било је меч са доста преокрета.

Велике ствари у утакмици почеле су се дешавати већ у другом нападу Рамса, кад је Метју Стафорд пронашао Одека Бекама Џуниора  за тачдаун од 17 јарди.

Бенгалси су смањили на 7:3 након филд гола Иана Мекфирсона, а свему је претходило сјајно додавање Џоа Буроа за Џамара Чеса од 46 јарди.

Ремси су отишли на 10 разлика (13:3), да би Бенгалси смањили на 13:10 средином друге четвртине након сјајне "трик акције" у којој је додавач био тркач Џо Миxон, а лопту је ухватио Ти Хигинс.

С тим резултатом се отишло на одмор, а Шона Мекбеја забринула је повреда до тада врло расположеног хватача Одела Бекама.

Други дио кренуо је сјајно за Бенгалсе, из једне спорне акције узели су брзи тачдаун, да би потом Стафордово додавање пресјекао Шидобе Авзи. На крају те акције и након фелд гола Бенгалси су водили 20:13.

У задњу четвртину Бенгалси су ушли с предношћу од 20:16. Све се преокренуло минуту и по прије краја након тачдауна Купера Капа у нападу у којем је најбољи офанзивни играч сезоне имао неколико појединачних бравура.

Сјајни Џо Бароу имао је нешто више од минуте да направи чудо, али то се на жалост Бенгалса није десило. Пола минута прије краја Арон Доналд је срушио Бароуа и славље домаћих је могло да крене.

Америчку химну прије почетка утакмице отпјевала је кантри звијезда Мики Гyтон. У спектаклу на полувремену одушевили су Др Дре, Снуп Дог, Еминем, Мери Џеј Блајџ, Кендрицк Ламар, Шон Форбс и Ворен Снајп.

ТВ кућа НБЦ, власник права за овај највећи амерички догађај, простор за 30 секунди реклама продавала је за чак седам милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана