Спектакл у препуном Борику: Побједе Тошића и Шућура

Г.С.
Спектакл у препуном Борику: Побједе Тошића и Шућура

БАЊАЛУКА - Побједом Данила Тошића у борби вечери против холандског шампиона Фреда Сикинга окончана је четврта борилачка ревија у организацији Hektor fight nightа у бањалучкој дворани Борик.

Публика је до посљедњег мјеста испунила трибине Борика и имала је шта да види. Hektor fight nightп риредио јединствен спектакл. 

У главном програму вечери виђено је осам мечева. Тошић, из бањалучког Арес џима, у мечу каријере остварио је своју највећу побједу. Једногласном судијском одлуком скинуо је скалп чувеном Сикингу, који у својој колекцији има чак осам титула. Ношен публиком у Борику, Тошић је у финишу меча ’’бацио’’ ривала у нокдаун чиме је само потврдио и онако доминантну побједу.

"Очекивао сам овакав меч. Знао сам да ће бити тешко и да је Сикинг тврд борац. Он је прави ’’питбул’’, има огромно искуство и борио се са свим врхунским борцима. Никад тежег ривала нисам имао и ово ми је највећа побједа у каријери", рекао је Данило Тошић.

Холанђанину је у углу стајао чувени Иван Хиполит, тренер који је у каријери имао борце попут Ремија Боњаског и Мирка Филиповића. Похвалио је организацију и рекао да су овакви догађаји најбоља реклама за кикбокс.

У сунасловној борби вечери, члан Клуба борилачких спортова Хектор, Срђан Шућур је поново одушевио публику. Прекидом је побиједио Дарија Кадића из Сарајева. Два пута је бацао незгодног противника на под, а након трећег нокдауна судија у рингу је прекинуо меч. Шућур је у Бањалуци техничким нокаутом остварио још једну важну побједу, а оно што увијек иде уз њега, публици је приредио атрактиван меч.

"Знао сам да је чврст, али ово је невјероватно. Два пута је пао, али је устао и ишао напријед. Нестварно тешка борба за мене, једна од тежих у каријери. Добро сам припремљен, прошао сам напоран камп и то се исплатило. Настављам још јаче и боље. Трећи пуб побјеђујем у Борику. Није лако пред својом публиком, осјећам притисак јер сви очекују спектакл и знам да то морам да оправдам. Сваки пут дајем све од себе. Побједу посвећујем свом сину, надам се да ће ме сљедеће године гледати уживо", истакао је Шућур, члан Клуба борилачких спортова Хектор.

За нешто више од 90 секунди, борац из Новог Сада, Никола Миљковић је нокаутом побиједио Месуда Селимовића. Кикбоксер који има само 23 година је на ефектан начин завршио посао против Тузлака.

"Задовољан сам, дуго сам се спремао. Увијек сам у форми, кад год ми искочи меч, ја га прихватим. Не бирам противнике и спреман сам за највеће свјетске организације", рекао је Миљковић.

Прави рат у рингу виђен је судару холандске и српске школе кикбокса. Дон Сно, Хиполитов ученик, подијељеном одлуком судија однио је побједу против Николе Цветковића из београдског Синђелића. Талентовани 22-годишњи Холанђанин је издржао нокдаун, те је по мишљењу судија прикупио довољан број бодова да након три рунде упише побједу у Бањалуци.

КБК Синђелић је у дворани Борик остварио половичан учинак. Побједу је послије девет минута лавовске борбе однио Данијел Строил. У отвореном мечу уздигнуте главе ринг је напустио и Симо Зорић из модричке Гвардије. Публика их је наградила громогласним аплаузом за приказано у Борику.

"Тактика је била да га завршим већ у првој рунди да се што прије вратимо кући. Тактика постоји на почетку меча, али борба увијек оде у другом правцу. Организација је на врхунским нивоу, неописиво", казао је Строил.

Борац новосадског Вориор џима Александар Милошевић савладао је на бодове Словака Јозефа Хурака. Питомци Дениса Марјановића из Арес џима остварили су побједу и пораз. Тријумфу се радовао Стефан Добријевић против Марка Павловића из Србије, док је Давид Јовичић на бодове поражен од још једног пулена КБК Гвардија Николе Ћетића.

"Публика ме је одушевила, да није било њих, не би ни меч био овако квалитетан. Противник је искуснији и био је врхунски припремљен, али сам успио да остварим оно што сам замислио. Имао сам вјетар у леђа са трибина и хвала Бањалучанима", поручио је млади Добријевић из Арес џима.

Модричка Гвардија тренера Саше Живковића поново је потврдила да има одличне младе борце. Након побједе Невена Стојановића у уводном мечу, дуплу радост свом углу донио је Никола Ћетић.

"Имао сам сјајног противника, познајем га добро. Имао сам и ја доста навијача, срећан сам због побједе", рекао је Никола Ћетић.

И четврти Хектор фигхт нигхт који је одржан под слоганом Уздигнуте главе, поново је потврдио зашто је најбољи спортски догађај у Републици Српској.

"Обећали смо спектакл, то смо и испунили. Увијек тежимо бољем, тако смо и ове године подигли ревију на виши ниво. Хвала градској управи, градоначелнику Драшку Станивуковићу и Скупштини града Бањалука који су у пуном капацитету стали иза овог пројекта као и кабинету Предсједника Републике Српске од којег увијек имамо подршку", рекао је организатор Предраг Станковић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић уручио је трофеј побједнику главног меча вечери, а срећан је што се Hektor fight night послије четири године вратио у највећи град Републике Српске.

"Ово је највећи овакав догађај у држави. Пуна дворана, атмосфера за памћење, а по реакцијама публике радујемо се побједама наших бораца. Сви су дали све од себе. Честитамо Данилу и Срђану, то су прави гладијатори. Сви смо поносни, честитам организатору и хвала им на овом догађају. Поносан сам што сам на овај дан градоначелник Бањалуке", поручио је Драшко Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана