Спектакл у Источном Сарајеву: Стиже европска џудо елита, Српска има три велике узданице

Д.Д.
Спектакл у Источном Сарајеву: Стиже европска џудо елита, Српска има три велике узданице

Европски куп за сениоре у џудоу биће одржан предстојећег викенда у Источном Сарајеву, тачније у општини Пале.

Из Џудо савеза БиХ саопштили су да ће умијеће на татамију у дворани "Пеки" показати 345 џудока из 25 земаља.

Међу њима су и неки од најбољих џудиста Старог континента, а очи домаће публике биће уперене у Анђелу Самарџић (-57 кг), те Василија Вујичића (+100 кг) и Божидара Вучуревића (-90 кг). -

Након блиставо организованог Европског купа за јуниоре у Лакташима идемо корак даље. Европски сениорски куп је највеће досад организовано такмичење у џудоу на територији Републике Српске и једно од највећих икада у БиХ.

Гледајући ову календарску годину и значај такмичења, спектакл у Источном Сарајеву је међу два највећа спортска такмичења у Републици Српској у 2023. години, одмах иза тениског турнира Српска опен.

Презадовољни смо организацијом и одзивом такмичара, а у суботу и недјељу врхунац би биле медаље наших такмичара, и то оне најсјајније - изјавио је предсједник Џудо савеза БиХ Огњен Павловић.

Управо је недавно изабрани предсједник савеза заједно са својим тимом највише допринио у организацији прошлогодишњег јуниорског и овогодишњег сениорског Европског купа.

- Оно што бих посебно истакао као приоритет у будућем раду јесте да ће ново руководство првенствено јачати клубове као основне спортске јединице и радити на масовности и квалитету кроз едукативне тренинг кампове. Кроз све те активности трудићемо се да подигнемо видљивост савеза и нашег спорта на један виши ниво, па да се на будућим такмичењима овако високог ранга не надамо, него да рачунамо на медаље наших такмичара - закључио је Павловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана