Спектакл на Мањачи

Д.К.
Спектакл на Мањачи

Неки од најбољих брдских бициклиста свијета пријавили су се међу 150 такмичара који ће у петак возити "Гран при Бањалука" на језеру Мањача и такмичити се за бодове у највишој УЦИ 1 категорији.

Бициклисткиње и бициклисти из укупно 27 земаља наћи ће се на старту трке која има традицију дугу 13 година, а први пут се одржава на овом локалитету, након што је годинама одржавана на Бањ брду и тврђави Кастел.

Први утисци бициклиста су сјајни, јер је стаза око језера дуга 4,3 километра према њховом укусу, атрактивна и технички прилично захтјевна.

- Потрудили смо се да задржимо тренд по којем смо познати од 2010. године када је први пут одржана ова трка. Језеро Мањача је сјајан амбијент за овакав догађај и сигурни смо да ће бити права позивница за још више такмичара идуће године. И бројка од 150 иностраних такмичара је заиста импозантна, а како ће се упоредо возити и лига Републике Српске и БиХ, наступиће више од 200 такмичара. Њабољи од њих налазе се међу 20 на свијету у категорији УЦИ Ц1, тако да заиста можемо да очекујемо оно најбоље што ова дисциплина може да понуди – рекао је предсједник БК Самит Никола Соковић који је организатор трке.

Трка је ове године дио пројекта „3ГП". ,

- Како бисмо привукли што више такмичара и повећали квалитет одлучили смо да се, га тако кажем, удружимо са клубовима из Приједора и Бихаћа, па ће трка трајати три дана, 18, 19. и 20. августа. Иако свако ради свој дио посла, показао се да је ово добра одлука јер смо успјели да придобијемо већи број такмичара него што би то био случај да смо радили три одвојене трке. На стартној листи највише је такмичара из Слоивеније, Полсјеке, Чешке, Израела, Аустрије, Њемачке, а има их и из Велике Британије, Грчке, Мексика, Украјине… - рекао је Соковић.

Организацију такмичења помогли су Град Бањалука, Министарство породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске, те Центар за развој пољопривреде и села, "Аддико банка", као и власник угоститељских објеката „Шљивно" у Туристичко рекреативном центру Мањача Мирослав Мишковић.

Програм почиње у петак у 10 часова трком за лигу Српске и БиХ, а старт главних сениорскх трка је у 12.30 часова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана