СП у рафтингу: На програму спуст, старт трке у Крупи на Врбасу

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - На Свјетском првенству у рафтингу на ријеци Врбас у кањону Тијесно код Бањалуке данас је на програму спуст за млађе и мастер категорију, као и за сениоре, старт је у Крупи на Врбасу, а обуставе саобраћаја нема.

Циљ је у Рафтинг центру Кањон у Карановцу.

Након три такмичарска дана екипе Чешке и Јапане имале су највише успјеха на Свјетском првенству у рафтингу на стази Бијели бук на ријеци Врбас.

Из Рафтинг клубу "Кањон", организатору првенства, Срни су рекли да су Бразилци доминирали у отвореној категорији освојивши златну медаљу у спринт и слалому, а бронзу у дисциплини "хед ту хед", док су се код дама посебно истакле Новозеланђанке и Чехиње.

Слалом у мастер категорији освојила је домаћа посада "Дајак клуба Бањалука", који представља БиХ на Свјетском првенству на ријеци Врбас.

"Највеће изненађење приредила је наша домаћа посада у узрасној категорији до 19 година освојивши након сребра у спринту и бронзу у слалому", наводе из овог клуба.

Због чињенице да је због низа других догађаја у Бањалуци велики број улица на подручју града данас затворен, организатор Свјетског првенства у рафтингу одлучио је да данас не буду затворене саобраћајнице кроз кањон Тијесно, које воде према овом клубу и Крупи на Врбасу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана