СП у рафтингу: Бањалучани желе медаље

ГС
СП у рафтингу: Бањалучани желе медаље

БАЊАЛУКА - Свјетско првенство у рафтингу биће свечано отворено вечерас у 18 часова на стадиону ФК Крупа. Бањалука ће трећи пут угостити најбоље свјетске посаде, а првенство ће трајати од 28. маја до 2. јуна.

Директор првенства Александар Пастир захвалио је граду Бањалуци и Влади Републике Српске.  На првенству се очекује 60 тимова из 22 земље.

- Након што је Кина отказала првенство, добили смо шест мјесеци да организујемо такмичење и захваљујући доброј сарадњи са градом и републичким институцијама све смо успјели.  Тимови су стигли и кренули с тренинзима - поручио је Пастир.

Капитен мушке посаде Драган Бабић рекао је да ће репрезентација БиХ наступити са пет тимова, од којих су четири из Бањалуке.

- На претходном првенству смо остварили историјске резултате и донијеле шест медаља, а циљ је да на овом резултате подигнемо бар за степеницу више како у мастер, тако и у опен категорији - истакао је Бабић.

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић пожелио је екипи из Бањалуке много среће.

- Желим им да остваре најбоље резултате. Долази нам више од 60 екипа из 22 земље и велика прилика да Бањалуку и Републику Српску покажемо у најбољем свјетлу и брендирамо као сјајну туристичку дестинацију, а рафтинг је кључни сегмент - закључио је Шулић.

Градоначелник Драшко Станивуковић је рекао да је велика ствар што у Бањалуку пристижу људи из 22 земље свијета.

- Очекујемо 400 учесника и 60 тимова, који ће уживати у природним љепотама ријеке Врбас и нашег града. Једини у свијету имамо стазу коју је могуће возити у ноћним условима и трудићемо се да и даље радимо на побољшању стаза и услова за овај спорт - нагласио је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана