Соколац 21. град на мапи трке “Београд Бањалука”

Г.С.
Foto: Г.С.

СОКОЛАЦ - Директор трке “Београд Бањалука” Владимир Куваља и начелник Сокоца Милован Бјелица постигли су споразум о уласку тог града на мапу трке. Соколац је 21. град који је нашао своје мјесто на трци и биће пролазни циљ на трећој, „краљевској” етапи од Вишеграда до Јахорине, која се вози 20. априла и која је уједно најтежа на рути.

- За нас је битно све што повезује Српску и Србију и све то подржавамо. Занимљиво да је и градоначелник Београда, Александар Шапић прву радну посјету имао код нас, и то нас чини поноснима. С одушевљењем ово прихватамо. Ми смо град младости и спорта. Поред наших атлетичара, имамо знајчајне резултате у борилачким спортовима, али и познате фудбалере и кошаркаше, те смучаре. Надам се да ће и наш бициклистички клуб имати бенефит од ове трке – рекао је Бјелица. 

Први човјек трке, Владимир Куваља није крио задовољство што се што се Соколац укључио у причу трке “Београд Бањалука”. 

- Поносан сам што смо захватили и овај дио Републике Српске и што сви начелници и градоначелници схватају важност повезаности Српске и Србије и значај развоја спорта. Трка се шири. Соколац је важан за Српску од оснивања, тако је битан и за нас. Хвала начелнику Бјелици, који је заслужан за експанзију ове општине – истакао је Куваља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана