Шок за боксере Славије, пред финале промијењене пропозиције

Г.С.
Шок за боксере Славије, пред финале промијењене пропозиције

НОВИ ПАЗАР – Финале регионалне боксерске лиге у Новом Пазару обиљежио је скандал, јер су промијењенњ пропозиције такмичења, тврде у Боксерском клубу Славија.

Бањалучани су јуче савладали Сомбор у полуфиналу и очекивала се велика борба за трофеј против новог Пазара. Тако је било прве сезоне када је Црвена звезда у Скопљу екипно савладала Лозницу.

Умјесто тога руководство лиге је одлучило да у ринг уђу боксери који су јуче остварили побједе, а до титуле ће клуб који буде имао највише бодова након два дана турнира.Нови Пазар је, за сада водећи, са 37 освојених бодова, Славија је друга са 23, Сомбор је на трећој позицији са 20, а Лозница има 11.

Бодовни салдо на табели говори довољно. Нови Пазар и Славија водеће су две екипе, и остаје нејасно зашто је руководство лиге одустало од великог финала.

"Изненађени смо. Синоћ и јутрос смо имали неколико састанака, а на крају је промијењена одлука да се екипни побједници полуфинала састану у финалу, што би било и нормално. Ово се не дешава први пут. И током лигашког дијела неколико пута су се мијењале пропозиције такмичења. Вјерујем да су сви прижељкивали коначни обрачун у рингу за титулу између боксера Славије и Новог Пазара, један спектакл за памћење, али то се неће десити. Сматрам да је овим нанесена велика штета репутацији лиге, и да су љубитељи бокса ускраћени за велико финале у којем би пала одлука о шампиону", каже Игор Савичић, спортски директор БК Славија за АТВ.

У ринг ће тако, посљедњег дана завршног турнира, десет боксера Новог Пазара, шест из Славије, пет из Сомбора и један из Лознице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана