ШОК: Педофил који је силовао дјевојчицу ће учествовати на Олимпијади

GS
Foto: Marca.com

На предстојећим Олимпијским играма у Паризу учествоваће више од 10.000 спортиста, а без икакве сумње највећу контроверзу ће изазвати Стивен ван де Велде.

Иако је за сада фокус на Русима и Бјелорусима, који не могу да се такмиче под заставом своје земље, апсолутно је то неупоредиво са Ван де Велдеом који без проблема може да се такмичи на Олимпијским играма иако је осуђени педофил.

О чему се ради? 

Стивен ван де Велде (29) је Холанђанин који игра одбојку на пијеску (бич волеј), а који је прије десет година био у затвору због силовања малољетне особе. У тренутку злочина, Стивен је имао 20 година, док је дјевојчица коју је упознао преко Фејсбука имала само 12. Дописивали су се једно вријеме преко друштвених мрежа, а потом је Холанђанин дошао код ње у Милтон Кинс (Енглеска), напио је и више пута силовао у кући и на оближњем језеру. Због језиве психичке и физичке трауме, несрећна дјевојчица је себи покушала да одузме живот неколико пута, а ако ништа бар је дочекала да Ван де Велде буде изручен Великој Британији гдје је осуђен по три тачке оптужнице.

Изјаснио се кривим и доживотно је уписан у регистар сек**алних преступника у Великој Британији, добио је четири године затвора, али је већ послије само једне пуштен на слободу и вратио се у Холандију. Иако му је речено да више никада неће моћи да се бави спортом, то се промијенило преко ноћи, дозвољено му је да игра одбојку на пијеску и сада ће на Олимпијске игре.

Како је то уопште могуће? 

Тешко је објаснити, његов злочин је "стављен у фиоку" и зато може да наступи на Олимпијским играма које иако инклузивне, не би требало да дозвољававају и сек**алним предаторима потпуно реинтеграцију. Посебно ако се, као и случају Стивена ван де Велдеа, праве као да се ништа није догодило и не осјећају кајање. Тако већ годинама прича да иако је направио грешку, сада је други човјек јер се оженио њемачком одбојкашицом Ким Бехренс.

Холандски спортиста, осуђени педофил.

Према информацијама из Холандије, Ван де Велде је свјестан да је његова језива прича стигла до мејнстрим медија и страхује (!?) сада пред Олимпијске игре у Паризу, па је тако одлучио да не прича са новинарима током такмичењима. Такође, МОК му је изашао у сусрет и имаће посебан смјештај на Олимпијским играма у Паризу, међутим није објашњено да ли је то у питању једнособна соба у Олимпијском селу или можда потпуно друга локација.

У међувремену, бројне међународне организације су тражиле да Ван де Велде буде суспендован са Олимпијских игара, али су на његову страну стали Олимпијски комитет Холандије и одбојкашке организације и зато нема дилеме да ће учествовати, пише Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана