Софија Пајић освојила злато на Европском џудо купу за јуниоре

Анадолија
Софија Пајић освојила злато на Европском џудо купу за јуниоре

САРАЈЕВО - Први такмичарски дан на Европском џудо купу за јуниоре, који је данас почео у Сарајеву, обиљежило је злато Бањалучанке Софије Пајић, макар када је ријеч о домаћим такмичарима.

Репрезентативка БиХ тријумфовала је у категорији до 78 килограма након што је у финалу била боља од српске такмичарке Јоване Стјепановић.

-Веома сам задовољна данашњим резултатом. Мислим да се одрицање, труд и квалитетан рад на тренинзима коначно исплатио - казала је Пајићева којој је ово прво злато на европским куповима након што је у претходном периоду освојила једно сребро и чак пет бронзаних медаља.

Златна медаља ће за ову џудисткињу сасвим сигурно бити додатна мотивација, што је и сама признала, с обзиром на то да је већ наредног викенда очекује Европски куп за јуниоре који се одржава у Подгорици.

-Олакшање је што је сезона почела овако и на овај начин, а искрено се надам да ћу у овом ритму наставити већ сљедећи викенд у Подгорици  поручила је Пајићева.

Додатни разлог за задовољство навијачима дала је и Лана Бјелица која се окитила бронзаном медаљом у категорији +78 килограма, у којој је тријумфовала Хрватица Марчелина Врањеш.

Први дан такмичења које се одржава у Арени „Хилс“ на Илиџи протекао је у доминацији турских џудиста.

Златом су се окити турски репрезентативци Јунус Емре Есенбога у категорији до 60 килограма. Његов репрезентативни колега Хилми Мучик тријумфовао је у конкуренцији до 66 килограма, док је њихова земљакиња Сумеје Каја била најбоља у категорији до 70 килограма.

Такмичење на Европском џудо купу за јуниоре "Сарајево 2024" наставља се већ сутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана