Снимак потврдио највећи скандал фудбалске данашњице, селекцију ће избацити с Мундијала

ГС
Foto: Танјуг

Фудбалска репрезентација Еквадора врло вјероватно биће избачена са Свјетског првенства у Катару након што су снимци потврдили да је фудбалер Бајрон Кастиљо лажирао документе и идентитет.

Већ мјесецима траје случај о идентитету Бајрона Кастиља и чинило се да се све ријешило, но сада је скандал попримио незапамћене границе након што су у јавност доспјели снимци који би требали Еквадор избацити са Свјетског првенства.

Наиме, Фудбалски савез Чилеа обратио се ФИФА-и с информацијом да је Еквадор лажирао податке о Бајрону Кастиљу. Тврдили су да је овај репрезентативац Еквадора заправо Колумбијац који је рођен у Тумаку 1995. године, а не у еквадорском граду Вилламил Плаyас 1998. године како стоји у његовим званичним подацима.

Због недостатка доказа ФИФА је одбацила жалбу Чилеа. Но, јуче су у јавност доспјели документи и снимци који потврђују да је фудбалер лажирао документе.

Признао је да је му је еквадорски бизнисмен Марцо Замбрано помогао да дође до кривотворених докумената и лажног идентитета под којим је стекао право наступа за Еквадор.

Сада се очекује хитна реакција ФИФА-е која ће вјероватно избацити Еквадор са Свјетског првенства само два мјесеца прије него што смотра најбољих селекција свијета почне у Катару.

Иако је ФИФА одбацила оптужбе Чилеа прије неколико мјесеци, из савеза ове земље уложили су жалбу и за неколико дана ФИФА ће имати састанак. Чилеанци се надају да би могли "упасти" на Мундијал умјесто Еквадора, а све ће бити познато за неколико дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана