Смотру на Златибору отвара изложба о Синиши Михајловићу

Танјуг
Смотру на Златибору отвара изложба о Синиши Михајловићу

ЗЛАТИБОР- Под слоганом "Да побиједи олимпијски дух" на Златибору ће 22. августа бити отворена још једна међународна смотра спортског филма, а смотру ће отворити специјална изложба у част преминулог Синише Михајловића.

У конкуренцији за престижна признања Фестивала спортског филма је 77 наслова.

Аутори долазе из 25 земаља и са четири континента што најбоље потврђује да је овај фестивал једна од најрепрезентативнијих смотри спортског филма у свијету.

Фестивал ће бити отворен специјалном изложбом у част преминулог Синише Михајловића.

Посјетиоци моћи да виде приватне фотографије, личне ствари, дресове, пехаре и медаље. Ова изложба је прије Златибора била постављена само у Музеју примијењене умјетности у Београду и у Новом Саду. Отварању ће присуствовати Дражен Михајловић, Синишин брат, а изложбу ће отворити Мирослав Тањга, директор спортског сектора у Фудбалском савезу Србије, иначе Синишин кум.

Фестивал и ове године додјељује посебна признања истакнутим спортистима и спортским радницима, спортским савезима и организацијама. Неки од овогодишњих лауреата су Одбојкашки савез Србије, Филмске новости, Југословенска кинотека, те легендарни спортисти Ратко Рудић, Зоран Мустур, Вања Грбић, Јуриј Франко, Зоран Марковић, те Милош Грлица који ће добити признање "херој спорта и живота".

Фестивал траје од 22. до 25. августа, када ће бити проглашени најбољи филмови. Ове године филмови ће се приказивати у Културном центру на Златибору, Дому Културе у Чајетини и на Краљевом тргу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана