Смајлагић враћа Борац у врх

Д.Д.
Смајлагић враћа Борац у врх

БАЊАЛУКА - Актуелни селектор репрезентације БиХ Ирфан Смајлагић званично је представљен као нови тренер Рукометног клуба Борац.

Смајлагић се тако након 36 година вратио у црвено-плави табор, у којем је почео играчку каријеру и чији члан је био од 1978. до 1987. године. Он је потписао уговор на годину дана уз могућност продужења.

-Нисам очекивао да ће ми требати оволико времена да се вратим у Бањалуку. Али спортска каријера ме водила на разне стране, водио сам селекције на три континента. Ту сам сад и могу само да обећам максималан рад. Да ћу урадити све да екипа и играчи напредују кроз сваки тренинг. Смисао свега овог што радимо је резултат. Оно што је Барселона у фудбалу, то је Борац био у рукомету. Екипа са највише титула у бившој држави, европски шампион. Али времена се сад мијењају. Екипе са запада сад улажу доста како би направиле квалитетне резултате. За искорак у Европи потребни су квалитетан рад, континуитет и финансије- истакао је нови тренер Борца.

Смајлагић познаје играче који су у тиму али истиче да од њих зависи доста тога.

-Постала је фама да се ради превише. Али то није тачно. професионални спорт је суров, тражи доста одрицања, а све зависи од играча колико ће можи да подигну своје способности. Наравно постепено ћемо их оптерећавати. Правићемо тим од рукометаша који желе да раде, напредују и усадити им професионални однос, Све што сам направио кроз каријеру урадио сам уз квалитетан рад- додао је Смајлагић.

Иначе нови тренер Борца је након Бањалуке хаступао за Медвешчак, Иври, Ним, Бадел Загреб, Замет, Ливри-Гарган и Бордо. Тренерску каријеру почео је 2002. године као стратег Чаковеца, након чега је био помоћни тренер у репрезентацији Хрватске, а потом и главни тренер младе репрезентације.  Водио је репрезентацију Египта, био тренер сарајевске Босне, Замета и ЖРК Локомотива, а потом селектор Ирана и БиХ. Као тренер, са Хрватима је освојио злато на Олимпијским играма у Атини 2004. године и Свјетском првенству годину дана раније у Португалу.

Предсједник Борца Игор Јовановић истиче да му је драго што се сјајни тренер, члан Куће славних вратио у Бањалуку.

- Уз подршку предсједника Републике Српске Милорада Додика који нам  је обећао подршку можемо на миру да правимо планове за будућност. Ово је један важан корак, довели смо квалитетног и искусног тренера, који се вратио кући и сигурно је да са њим желимо да се опет вратимо у борбу за титулу - рекао је Јовановић.

Појачања

Управа Борца је открила и да је потписала уговоре са голманoм Небојшом Граховцем и крилом Владаном Ђурђевићем који су се тако вратили у бањалучки клуб.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана