Смајлагић сумирао јесењи учинак рукометаша Борца

Дарко Драгичевић
Смајлагић сумирао јесењи учинак рукометаша Борца

БАЊАЛУКА – Рукометни клуб Борац ће јесењи дио сезоне завршити при врху првенства БиХ. Побједом над Херцеговином Бањалучани су се зауставили на 17 бодова.

Екипа је у 12 мечева остварила осам побједа уз један реми и три пораза. Тренер Ирфан Смајлагић истиче да је екипа тек у стварању, али да су неке околности на које стручни штаб није могао да утиче умногоме утицале на бодовни салдо.

-Увијек може боље, али имали смо околности које су нас помало избациле из ритма. Тежили смо идеалним околностима, међутим здравствени билтен нас је доста избацио из ритма. Током полусезоне смо имали доста проблема са вирозом тако да готво ниједан неч нисмо одиграли комплетни. Буквално готово сваког играча из тима је вироза избацила из тима на неки период а након њега веома тешко се вратити у жељени ниво форме – истакао је тренер Бањалучана.

Ипак, јасно је да је Борац у овом дијелу сезоне играо пуно чвршће у одбрани, дисциплинованије и брже у нападу.

-Логично је да се надамо да неће бити тих вироза у наставку. С обзиром на околности може увијек боље, а задовољан сам јер је сваки играч и екипа у комплету показала прогрес. Примјетан је напредак. Четири мјесеца није велики период за стварање екипе, посебно када је на окупу ростер играча који никад није играо и морали су се прилагодити једни на друге, количини и интензитету рада. Све је то мали период. Мислим да има напретка и да се надам да ће бити још боље у наставку- додао је Смајлагић.

Осим дуела у Грачаници, Борац је у осталим дербијима био близу побједа и губио је предност у наставку. Бањалучани ће у другом дијелу дочекати ривале у борби за врх и титулу (Грачаница, Вогошћа, Извиђач).

- У те утакмице нисмо ушли у идеалном стању. Имали смо по два- три играча који нису наступали. Тако да то није био наш максимум, већ максимум у датим околностима. То су утакмице гдје се игра на један два посједа и онда се сваки изостанак осјети. Ми морамо да се адаптирамо што боље да се то не осјети у мечевима- јасан је тренер.

Борац је у нову сезону ушао у значајно промијењеном саставу, тако да и стручни штаб сад има јаснију слику, па је могуће да се направи и доселекција.

-Рано је за то. Много објективнију слику имаћемо на крају сезоне, кад будемо заједно осам или девет мјесеци. У спорту није све прогресивно. Има период кад дођеш до лимита па играћи имају пад форме. Не само физички већ и ментално морају да преломе како би издржали напоре. Већина их још не зна шта је то професионалан однос, какав је то ризик, одрицања и тек се проналазе да буду прави. Мада има заиста охрабрења по том питању – изјавио је на крају Смајлагић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана