Смајлагић: Осјећам да екипа напредује

Д. Драгичевић
Смајлагић: Осјећам да екипа напредује

БАЊАЛУКА – Рукометаши Борца желе да наставе успјешан низ резултата и да на свом паркету савладају Коњух, те сачувају другу позицију у шампионату БиХ.

Њихов ривал је везао четири побједе у првенству уз један реми и тријумфе у Купу БиХ, па су већ седам мечева без пораза.

Тренер Ирфан Смајлагић истиче да је екипа спремна и да је ситуација све боља.

-Ситуација је веома коректна. Настојимо да квалитетним радом на тренинзима смањимо осцилације у игри. Улазимо у завршни дио сезоне гдје желимо да будемо што бољи . Осјећам да екипа напредује. Остварили смо двије важне побједе које су нам донијеле самопоуздања. Увијек кажемо да смо ми ти који се питају на домаћем паркету. Наравно сваког ривала па и Коњух респектујемо, спремамо се за њих, али највише радимо на свом тиму - рекао је Смајлагић.

Екипа је ове сезоне често губила велику предност коју стекне током меча. Управо на томе стручни штаб ради највише.

-Свјесни смо тога и радимо на томе. Покажемо квалитет и дођемо до  предности а онда услиједи пад. Дешава се то и врхунским кошаркашким, фудбалским екипама. Наравно да анализирамо, разговарамо гдје су проблему. Ту губимо понекад контролу игре. Грешка није проблем, увијек ће их бити, али не смију да се дешавају у низу као што се нама то понекад дешава. До тога можемо доћи само тактичком дисциплином и максималним фокусом - додао је Смајлагић.

Рукометаши истичу да су у све бољој форми. Амир Муховић наводи да је уз уважавање Коњуха, Борац фаворит.

-Коњух је везао седам мечева  без пораза, али имао је и лакши распоред. Мислим да смо и  ми у доброј форми. Нанијели смо највећи пораз Извиђачу у Купу, затим нанијели Слободи први пораз у Тузли у БиХ, тако да желимо да наставимо тај нит. Побиједили смо их већ у Живинацама они су се појачали, али ако будемо прави побједа не би смјела доћи у питање - рекао је Муховић.

Никша Петровић такође вјерује у свој тим.

-Ако на паркету покажемо оно што смо радили током седмице, онда вјерујемо у побједу. У добром смо ритму, имамо самопуздање након ових побједа тако да желимо да тај низ наставимо- поручио је Петровић.

Куп у понедјељак

Рукометаши Борца требали су у наредну сриједу да играју меч Купа Републике Српске против Вишеграда и то на гостовању. Ипак договором клубова одлучено је да се меч одигра у понедјељак у Бањалуци у 16.30 часова у Спортској дворани Центар. Вишеград ће у недјељу да гостује у Котор Вароши  а затим ће да одигра и Куп дуел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана