Смајлагић: Најлакше је одустати, али би играчи били на највећем губитку

Дарко Драгичевић
Смајлагић: Најлакше је одустати, али би играчи били на највећем губитку

БАЊАЛУКА - Рукометни клуб Борац у тешкој ситуацији дочекује дерби трећег кола Лиге БиХ против Леотара (субота, 18 часова). Два стартна пораза, лоша финансијска ситуација, недостатак дворане за тренинг све то утиче на екипу коју води Ирфан Смајлагић.

Уз то екипа није на вријеме комплетирана и има проблем на појединим позицијама гдје нема замјена. Али, тренер не жели да кука, већ вјерује да је добар рад једино рјешење за играче. 

- Притисак увијек постоји, али од играча тражим да раде као да је све нормално. Само максималан рад и концентрација могу да помогну да се клуб извуче из тешке ситуације. Најлакше је одустати, могао сам то 1. августа. Али нисам због играча и оног што смо прошли и како смо радили у прошлој сезони, остварили смо резултате и требали смо то да надоградимо. Ако сам пристао да радим у овој хаотичној ситуацији, не предајем се желим да дам максимум и да то некако усадим и у главу играча. Јер на крају они би у случају тога били највећи губитници. Шта да урадимо да ступимо у штрајк, а они би изгубили због тога компетну сезону - поручио је Смајлагић.

Екипа ради у ненормалним условима и нема ни основне услове за рад.

- Свашта се дешава око нас и сви гледају само резултат а не само проблеме који нас окружују. То никог не интересује, никог није брига. Ми не можемо да ријешимо финансијску ситуацију у клубу, можемо на то да утичемо само тако што ћемо да тренирамо и напредујемо. Знам да је тешко кад нема новца, али играчи морају да схвате да не смију да губе годину у каријери и да слабије раде. Они морају да се надограде и напредују ако желе да напредују и то настојим да схвате. Без обзира како заврши ситуација у клубу они ће само уз добар тренинг бити бољи и правити каријеру .- истакао је Ирфан Смајлагић.

Он се потом осврнуо на наредног ривала

- Леотар је екипа за респект, стално су у врху и свака им част, али ми морамо себе да гледамо и рјешавамо своје проблеме. Пролазио сам ја гору ситуацију али 90 одсто играча није. Ово не смије да утиче на њиџ. Ко из овог изаже јачи постаће само још бољи и снажнији играч - каже Смајлагић.

Пивот Никола Маливојевић је био веома искрен.

- Обе утакмице нисмо личили на себе, као да то нисмо били ми на паркету. Нема изговора, било је превише лоших ствари. Не тражимо алиби на нама је да радимо и исправљамо грешке а сигурно је да би нам побједа вратила самопоуздање. Леотар је јака екипа увијек у врху играју одлично Европу али сигурно да желимо тријумф- рекао је Маливојевић.

Дуел се игра у спортској дворани центар у 18 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана