Смајлагић: Борац не трпи полуаматеризам

Г.С.
Смајлагић: Борац не трпи полуаматеризам

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца у новој сезони желе да се искупе за лош резултат у прошлој, када су на крају такмичење завршили на десетој позицији.

Нови тренер Ирфан Смајлагић тражи од својих изабраника ред, рад и дисциплину. Бањалучани у шампионат улазе у промијењеном саставу, а очекује се долазак још два појачања. Први дио припрема биће обављен на Влашићу, а затим слиједи одлазак на два турнира. Прво ће Бањалучани играти у Бјеловару, а затим крајем августа и на турниру у Високом, гдје ће ривали бити домаћа Босна, затим Извиђач и Дубраве.

- Од екипе у наредној сезони очекујем да буде мотивисана, жељна доказивања, резултата и рада. То је један од предуслова да би направили оно чему тежимо, а то је најбољи могући резултат. Тежимо да у првенству будемо најбољи што можемо у датом тренутку. Од Борца се увијек очекује да се бори за врх табеле, без обзира на то какав играчки кадар био - истакао је нови тренер Борца, уједно и селектор БиХ.

Због великог броја одлазака Бањалучани траже још два играча на бековским позицијама.

- Упознат сам доста са екипом, стигло је пар играча. У суштини требају нам још два вањска играча да бисмо попунили играчки кадар. Првенство је доста захтјевно, а од играча који долазе очекујем пуно више него што су до сада давали. Сви су дошли у клуб са великом традицијом, клуб који не трпи полуаматеризам и захтијева врхунске критеријуме да би био остварен врхунски резултат. Самим тим што се налазе у тој селекцији морају бити спремни на жртвовање и наш систем рада - закључио је Смајлагић.

Предсједник Игор Јовановић очекује да се клуб врати на врх.

- Рукометни клуб Борац увијек жели да буде шампион. Сезона иза нас је била за заборав, а повреде су саставни дио спорта. Обезбиједили смо припреме на Влашићу да би екипа што спремнија дочекала првенство. Стручни штаб је добио одријешене руке да доведе још два бека. Ми као управа смо им дали то и не мијешамо се у тренерски посао те вјерујемо да ће изабрати права појачања - рекао је Јовановић.

Циљ трофеји

Владо Драганић је остао у клубу, а одлично познаје новог тренера кроз репрезентацију.

- Доста играча је отишло, дошли су нови играчи, нови тренер. Прије свега морамо вратити Борац на мјесто које му припада. Циљ је највећи - титуле и трофеји, али нема притиска. Једино што се тражи је да вриједно радимо и резултат ће доћи и да слушамо захтјеве тренера - поручио је Драганић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана