Словенци непремостива препрека за Борац

Дарко Драгичевић
Словенци непремостива препрека за Борац

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца враћају се на европске паркете. Након готово двије године паузе Бањалучани ће у недјељу да угосте словеначки тим Јерусалем Ормож.

Словеначки тимови били су у прошлости непремостива препрека за великана из Бањалуке. У посљедњим дуелима нису успијевали да забиљеже жељене  езултате па су тако “црвено-плави” два пута елиминисани у европским такмичењима.

У сезони 2022/23. екипа Рико Рибница је све ријешила у првом дуелу када је славила са 40:19 па је Бањалучанима остала само утјешна побједа у “Борику” (30:28).

Прије тога рукометну лекцију дала је и екипа Горење Велење која је прво славила 32:28 на свом паркету, да би затим у Бањалуци декласирали Борац 32:16.

Јерусалем Ормож је екипа која је прошле сезоне такмичење завршила на петој позицији и нема превише искуства у европским такмичењима. Дуел против Борца биће им девети наступ у Европи.

У првој рунди европских такмичења Јерусалем Ормож је савладао литвански Гранитас у оба меча. У Словенији су славили 32:26, док су у Литванији били још успјешнији и побиједили су 35:28.

Јерусалем Ормож је типични представник словеначке школе рукомета, имају покретљиву одбрану из које желе да дођу до лаганих голова из полуконтри и контри. Ове сезоне нису најбоље кренули у шампионату гдје су у седам мечева остварили три  побједе уз четири пораза.

Главни  играч је бивши репрезентативац Тадеј Шок, иначе десно крило који је први у контрама. Свакако ће Борац морати да обрати пажњу и на бекове Гашпара Пунгартника и Филипа Јеренеца, док је у све бољој форми и средњи бек Јуре Лукман.

У посљедњим мечевима у одличној форми је и голман Филип Ранфл који брани у серијама. Јерусалем је имао довољно времена да се спреми за наредна искушења на међународној сцени јер је био слободан и у потпуности се окренуо дуелима против Борца.

Долазе и навијачи

Јерусалем Ормож је у досадашњим европским наступима имао подршку својих навијача. Према најавама из клуба, у недјељу ће пут Бањалуке да дође и око 100 присталица словеначког клуба који желе да бодре своје љубимце у граду на Врбасу. Борац је иначе пустио у продају улазнице за овај меч по цијени од 10 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана