Слога послије велике драме у финалу Купа Српске: Ђенадија елиминисао Леотар

Милан Зубовић
Слога послије велике драме у финалу Купа Српске: Ђенадија елиминисао Леотар

Рукометаши Слоге пласирали су се у финале Купа Републике Српске након побједе у полуфиналу над Леотаром, и то послије седмераца 39:38 (35:35, 16:18).

Ко ће им бити ривал у сутрашњем финалу биће познато послије другог полуфинала у којем се састају ОРК Козара - Борац м:тел (вечерас у 18.30). 

Слога је у 21. минуту водила са 14:10 и у тим тренуцима били су много бољи тим. А онда је услиједио нагли пад, у неким ситуацијама нису имали ни среће, а ривал је све то кажњавао. Пет минута касније серијом 7:0 тим из Требиња направио је преокрет за 17:14. захваљујући расположеном Марку Парежанину који је у овом дијелу дао седам голова. Тада су се мало тргли играчи из Добоја, али је Леотар послије првог полувремена водио 18:16.

У наставку Леотар је све до три минута прије краја држао све у својим рукама. Имали су 33:28, а онда је у 51. минуту искључен Парежанин. То је Слога искористила и голом Дарија Ђенадије дошла до 35:35 и додатних седмераца. Ту су били успјешнији играчи из Добоја који су на крају славили 39:38 уз осам голова Дарија Ђенадије. На другој страни убједљиво најбољи био је Марко Парежанин са 15 погодака. Код Требињаца са седам метара нису погодили Шукић и Ратковић, а код Слоге Тодоровић.

По завршетку меча обављено је свечано отварање 28. финала Купа Републике Српске. Присутнима су се у дворани Арена се обратили Драгутин Ковачевић, шеф кабинета градоначелника Градишке и предсједник Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић. Обојица су свима пожељели успјех, а Умичевић се захвалио људима из Козаре на домаћинство и посебно градоначелнику Зорану Аџићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана