Слобода се неће борити за опстанак

Душан Репија
Слобода се неће борити за опстанак

МРКОЊИЋ ГРАД - Прволигашки фудбал се послије три године вратио на стадион “Луке”. С обзиром на ток припрема и амбиције управе Слободе из Мркоњић Града клуб богате историје, у годинама које долазе биће у најмању руку стабилан члан елите Српске.

Захваљујући проширењу лиге са 16 на 18 клубова Мркоњићани су поново постали дио Прве лиге, а према ријечима тренера Дарка Малетића, учиниће све да играју лијеп, допадљив фудбал те да такве изведбе адекватно прате резултати. Млади стручњак, којем је ово трећи самостални посао након што је водио Лакташе и Љубић, задовољан је како теку припреме, хемијом у екипи и појачањима.

- Настојали смо да направимо микс младости и искуства и мислим да смо то урадили. Вратили смо у клуб Предрага Зекановића и Илију Даниловића, довели младе играче Борца Бору Ерића и Марка Пушића, као и Перицу Гускића који је носио дрес Модриче. Ипак је Прва лига доста озбиљнији ниво и захтијева јачи и шири ростер. Циљ је да будемо у средини табеле и ако нам се укаже прилика урадимо нешто више. Дубоко вјерујем да имамо снагу и квалитет да избјегнемо борбу за опстанак и да у сезони која је пред вратима афирмишемо неколико младих играча - рекао је Малетић.

Слобода је до сада одиграла четири контролна меча. Поражена је од Жељезничар Спорт тима (0:2) и Рудар Приједора (1:3), ремизирала са Крупом (2:2) и савладала Прогрес са 6:1. Даниловић и Зекановић већ су се прометнули међу лидере тима.

- То сам од њих и очекивао јер су минулих година скупили много искуства на премијерлигашким и прволигашким теренима. Поред тога, поникли су у Слободи, осјећају припадност клубу и моћи ће на прави начин да усмјере младе играче. Доведени су да донесу превагу и за сада то добро раде - нагласио је Малетић.

Додао је да има максималну подршку у раду предсједника клуба Борислава Шарића, начелника општине Драгана Вођевића и свих у клубу који чине све да играчи имају максималне услове за рад.

- Презадовољан сам вјештачким и природним тереном који можда и превазилазе ниво Прве лиге, а добро је и што у Мркоњићу нема оних несносних врућина. Сви су нам на располагању од 0 до 24 часа и вјерујем да ће такав ангажман дати добре резултате - закључио је Малетић.

Слобода ће у недјељу одиграти генералку са Омарском, а потом 6. августа на отварању првенства гостује Козари.

Фаворити

Дарко Малетић је нагласио да су најозбиљнији кандидати за сам врх табеле Звијезда 09 и Крупа.

- Према овоме што сам до сада видио те двије екипе сигурно су најјаче. Рудар такође има више него коректну екипу, а ту бих додао још Дрину и Сутјеску које су задржале готово све играче из прошле сезоне - нагласио је Малетић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана