Слијепа олимпијка помогла водичу да се не сруши, па јој због тога одузета медаља (ВИДЕО)

ГС
Foto: Танјуг/ АП

ПАРИЗ- Параолимпијске игре су према мишљењу многих још племенитији догађај и значајнији у односу на Олимпијске. Спортисти из земаља широм свијета са одређеним недостацима и потешкоћама које их ометају да воде обичан живот нам доказују да се све може уз мало жеље.

Ту је ипак и она друга страна медаље, а чим су у питању такмичења постоје и одређена правила, која се некада сурово прате без обзира на контекст. То је на својој кожи осјетила Елена Конгост, шпанска маратонка која је била надомак освајања бронзане медаље.

У категорији Т12, која подразумијева особе које су слабовиде и разазнају објекте у покрету на један метар удаљености она је циљну линију прешла као трећа, али је дисквалификована због ситуације која се догодила на само два метара испред...

Наиме, она је у једном моменту испустила конопац који је повезивао њу и водича који јој је помогао да заврши трку, а све због тога што је њему позлило и мало је фалило да се сруши на земљу. Правила су у овом случају била сурова.

Племенит потез у овој ситуацији није награђен, а када у виду имамо и њену цјелокупну причу овај потез организатора ће наићи на још већу осуду, пише Телеграф.

Елена има 36 година и ово је било њено пето учешће на ПОИ, прво након осам година и Рио де Жанеира. Она је управо у Бразилу освојила злато у парамаратонској трци, првој икада на највећој смотри свјетског спорта, а власница је и сребра у трци на 1500 метара из Лондона 2012.

Паузу у каријери направила је од 2016. и од тада добила четворо дјеце, а она се из пензије вратила упркос томе што су јој сви предвиђали да је она одавно завршила спортску каријеру.

Елена можда није добила заслужену медаљу, али је покупила срца свих нас!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана