Славље у Невесињу, Херцеговина пише историју

Д.Д.
Foto: Радио Невесиње

НЕВЕСИЊЕ – Рукометаши Херцеговине славе историјски успјех! Побједом над Борцем у реванш утакмици 29:19 изборили су пласман на финални турнир Купа БиХ, што им је уз двије титуле шампиона Републике Српске највећи резултат у историји.

Џерцеговци су одиграли сјајно посебно друго полувријеме гдје је тихи јунак био млади голман Михајло Вујадиновић који је остварио 15 одбрана.

-Мени је драго што сам одбранама допринио побједи екипе, пресрећан сам због учинка, али ово је тријумф комплетног тима. Борили смо се сјајно и награђени смо пласманом на финални турнир – истакао је млади голман.

Искусни Дарко Драговић истиче да је публика носила рукометаше, те је честитао Борцу на фер борби.

- Још смо под утисцима. Дали смо максимум вјеровали смо у пролазак и имали огромну подршку публике. Хвала им, били су невјероватни и дали су нам додатно снагу. За нас је ово велики успхјех, можда и највећи откако клуб постоји. Сад се окрећемо првенству гдје ћемо тражити шансу за опстанак а затим се окрћемо завршници Купа да одиграмо што боље- рекао је Драговић.

Искусни Владимир Томић истиче сјајну ролу Вујадиновића.

-Искрено очекивали смо пролазак али нисмо да ћемо славити са десет голова разлике. Знали смо да смо јачи и искуснији, ово је можда и превише али сви су били одлични. Мали Михајло нам је својим одбранама омогућио да се одлијепимо, отишли смо са четири на седам голова вишка и ту је био крај. 

Најефикаснији играч меча био је Едвин Џелиловић који је погађао из свих позиција.

-У утакмицу смо ушли с циљем да прођемо даље, вјеровали смо у пролазак иако нисмо очекивали оволику гол разлику. Вјерујем да је пресудила наша чврста одбрана те уз одбрану млади Вујадиновић на голу. Сваки играч је дао максимум што нас је и довело до ове побједе. Рукомет је колективни спорт гдје у свакој утакмици искоче два или три појединца, најважнија је побједа и пролаз на завршни турнир купа БиХ. Клубу је дефинитивно приоритет изборити опстанак у лиги, завршница се играседам дана након завршетка првенства па о томе тренутно не размишљамо пуно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана