Славље и понос у редовима Леотара након фантастичне сезоне: Надају се наступу у Другој АБА лиги

Г.С.
Славље и понос у редовима Леотара након фантастичне сезоне: Надају се наступу у Другој АБА лиги

ТРЕБИЊЕ - Дани славља и даље трају у Требињу након што је Леотар освојио четврто мјесто у Лиги шест БиХ, што би требало да буде довољно за премијерни наступ у Другој АБА лиги.

Екипа састављена од домаћих играча и веома скроман буџет надмашила је очекивања и остварила најбољи успјех у новијој историји клуба на шта су сви поносни. Сада се надају да ће идуће јесени одмјерити снаге са клубовима из региона, али им наруку не иде правилник АБА лиге. Према члану шест, пропозиција такмичења стоји да свака држава има два представника. Остала два учесника добијају позивнице према резултатима из прошле сезоне уколико ти тимови нису изборили пласман кроз национална такмичења. За сада из БиХ то су Широки и Спарс, а ако буде гледан правилник онда је Борац у предности, јер је двије сезоне биљежио добре резултате, прве стигао до четвртфинала, друге до полуфинала плеј-офа.

- Хвала управи и председнику Миодрагу Батинићу на свему, а пре свега што су мене истрпели, јер нисам нимало лак док смо финансијски испоштовани. Хвала свима који су нас бодрили и сви смо били као породица која је дисала као једно. Четврта смо екипа у Лиги, најбоља трећепласирана екипа ако рачунамо улазак у Другу АБА лигу. Мислим да би то требало да буде довољно за виши ниво такмичења, али неке ствари се ипак не решавају само игром - рекао је Ичелић.

Ипак, током љета биће познато да ли ће клубови из Хрватске и Сјеверне Македоније уопште играти јер нису били задовољни статусом. За евентуални наступ у Другој АБА лиги дефинитивно би био потребан и јачи играчки кадар.

- Показали смо да можемо да се носимо са тимовима из региона. Спарсе смо добили два пута, Широки на гостовању, са Борцем играли на једну лопту. Моји играчи су све издржали и они су хероји. Имали смо огромних проблема са повредама током сезоне јер смо остајали са шест-седам играча, а такмичење смо завршили без Ђорђија Нинковића и Николе Ђурасовића, док је Никола Јефтић играо под боловима. Знамо колики је наш успех, а да бисмо били озбиљан конкурент потребно је освежење у кадру. Највише бих волео да их нађем овде јер има младих - додао је Ичелић.

Кошаркаш Дејан Шакотић је истакао да је кључ успјеха добра атмосфера.

- Надам се да ћемо заиграти у другој АБА лиги јер смо то заслужили - нагласио је Шакотић.

Батинић о плановима

Предсједник Управног одбора Миодраг Батинић поносан је на успјех, али наводи проблеме у вези са могућим наступом регионалној лиги.

- Дворана заслужује освјежење. Требиње доста улаже у инфраструктуру, а надамо се да је ред и на дворану јер јој треба електроника, нови кошеви... Што се тиче играчког кадра то нам је најмањи проблем, наћи ћемо начин да се квалитетно такмичимо. Нећемо јурити врх, знамо своје могућности. Друга АБА лига идеална је прилика за промоцију града, клуба наше дјеце и надамо се подршци, не само нашег града већ и Републике, као и спонзора казао је Батинић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана